Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Κανένα κόμμα δεν πρέπει να υπερασπίζεται επιχειρηματικά συμφέροντα

Παπακώστα: Κανένα κόμμα δεν πρέπει να υπερασπίζεται επιχειρηματικά συμφέροντα
Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, σχολίασε την κόντρα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση αλλά και τη στάση της ΝΔ
Σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της στην κόντρα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση άφησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα.
«Κανένα κόμμα δεν πρέπει να υπερασπίζεται επιχειρηματικά συμφέροντα» υπογράμμισε σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ τόνισε πως είναι απαράδεκτο και δείγμα παρακμής επιχειρηματικά συμφέροντα να επιτίθενται προσωπικά κατά πολιτικών.
Επίσης επεσήμανε ότι «η ισότητα των νόμων και οι κυρώσεις που επιβάλλονται όταν κάποιος τους παραβαίνει δεν θα πρέπει να κοιτάζουν το ονοματεπώνυμο του παραβάτη».
Εν τω μεταξύ, η ίδια τάχθηκε υπέρ της προς τα πάνω αναθεώρησης των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού.
Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, με αφορμή και άλλοθι την οικονομική κρίση, έχει ισοπεδωθεί το δίχτυ προστασίας που προσέφερε το εργατικό δίκαιο.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τον Αύγουστο, θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν ένα σχέδιο δράσης, με πρώτο το κοινωνικό δικαίωμα της εργασίας και την πρόσβαση με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας.
Είπε πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αναπτυξιακά συνέδρια σε όλη την χώρα αποτελεί μία θετική προσέγγιση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αρκούν, πρέπει να οδηγήσουν στην ομοσπονδιοποίηση των περιφερειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης