Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μέχρις εσχάτων» είναι έτοιμη να οδηγήσει την αντιπαράθεση με Μαρινάκη και Μητσοτάκη η κυβέρνηση

«Μέχρις εσχάτων» είναι έτοιμη να οδηγήσει την αντιπαράθεση με Μαρινάκη και Μητσοτάκη η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναβιώσει το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, στοχεύοντας στα φαινόμενα διαφθοράς
Διαστάσεις ευρύτερης πολιτικής διαμάχης με τη ΝΔ, επιχειρεί να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στην αντιπαράθεσή του με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Με σειρά ανακοινώσεων και non paper το Μέγαρο Μαξίμου επικέντρωσε τα πυρά στην σχέση Μητσοτάκη-Μαρινάκη ενώ παράλληλα επιμένει στην offshore που χρηματοδότησε την εταιρεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στην ανακοίνωση με την οποία σχολίαζε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (όπου ανέφερε ότι  «το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι σαν να συζητά εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε θα έλθει το Πάσχα»), έκλεινε με υστερόγραφο στο οποίο ανέφερε ότι «οι διμοιρίες των ΜΑΤ που πήγαν στην Λέσβο για να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό είναι λιγότερες από τις offshore της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη».
Καθώς στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την μεταμνημονιακή εποπτεία δεν έχει να επιδείξει θετικές εξελίξεις, και ενώ το αφήγημα για τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια μέσα από την συμφωνία με το Σκοπιανό καταρρέει, το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιλέξει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης επικεντρώνοντας στο «ηθικό πλεονέκτημα».
Θεωρεί ότι είναι το πεδίο στο οποίο εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις και όπου πιστεύει ότι υστερεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφενός λόγω του οικογενειακού παρελθόντος και αφετέρου λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας της συζύγου του.
Δεν είναι τυχαίο ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για το κυβερνητικό επιτελείο ήταν τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εφημερίδας του κ. Μαρινάκη για τον υπάλληλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ζητούσε μίζα για να κλείσει δουλειά.
Μετά το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε «ναρκέμπορο» τον κ. Μαρινάκη ενώ μετά το «απειλητικό τηλεφώνημα του επιχειρηματία», προειδοποίησε ότι στο εξής παρόμοιες κατηγορίες θα παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Την ίδια προειδοποίηση όμως απηύθηνε και ο επιχειρηματίας ότι θα προσφύγει στην ελληνική αλλά και ευρωπαική δικαιοσύνη για τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορος».
Παράλληλα μίλησε για «συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου».
Η ΝΔ πάτησε επάνω σε αυτή την αναφορά για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συζητούσε με τον επιχειρηματία.
Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να πάρει τηλέφωνο τον Μαρινάκη για να του πει.
Πολιτικοί παράγοντες λένε ότι η υπόθεση θυμίζει την αντιπαράθεση του Μαξίμου με τον Σταύρο Ψυχάρη και τις αποκαλύψεις για τη «γάτα Ιμαλαίων].
Από τον ΣΥΡΙΖΑ όμως λένε ότι «ο Ψυχάρης απλώς έχασε το συγκρότημά του».
Με τις αλλεπάληλες ανακοινώσεις του το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να διατηρήσει στην ατζέντα το θέμα της αντιπαράθεσης με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο σε μία ανοίκεια για γραφείο Τύπου κυβέρνησης, ανακοίνωση χαρακτήρισε «ναρκέμπορο».
Στη βάση βρίσκεται βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει ή επηρεάζει ο κ. Μαρινάκης και τα οποία ασκούν καθημερινή σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι «η αντιπαράθεση θα είναι μέχρις εσχάτων»,  και εξηγούν το σκεπτικό του Μαξίμου ότι «ο κ. Μαρινάκης δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία λόγω της εμπλοκής τους δύσκολες υποθέσεις», ενώ η ταύτιση του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί του συμπαρασύρει τη ΝΔ.
Πιο υποψιασμένοι λένε ότι καθώς μπαίνουμε σε μία σύντομη ή μακρά προεκλογική περίοδο δεν μπορεί να πάει σε εκλογές έχοντας απέναντί του τα ισχυρότερα Μέσα Ενημέρωσης.  

Σπ. Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης