Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η CIA προετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους κατασκόπους της με τεχνητή νοημοσύνη

tags :
Η CIA προετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους κατασκόπους της με τεχνητή νοημοσύνη
Η CIA προετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους κατασκόπους της με τεχνητή νοημοσύνη
Η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) κατανοεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είναι το επόμενο μεγάλο «στοίχημα».
Αυτό έρχεται σε μια εποχή που η CIA βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όταν το WikiLeaks δημοσίευσε περισσότερα από 8.000 έγγραφα - προφανώς απόρρητα αρχεία της CIA - αποκαλύπτοντας τα κορυφαία μυστικά της εργαλεία στον τομέα της κατασκοπείας.
Σε ένα από τα σενάρια, αξιωματικοί της CIA που λειτουργούν στο εξωτερικό αναμένεται να παρακολουθούνται από άλλους αξιωματικούς της υπηρεσίας, στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τις κρίσιμες πηγές τους, αναφέρει το CNN.
Αλλά τώρα, τα προβλήματα μειώνονται γιατί η τεχνολογία μπορεί να το κάνει, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA στο τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας,  Dawn Meyerriecks.
Στο συνέδριο GEOINT του 2018, το οποίο φιλοξένησε το αμερικανικό ίδρυμα γεωγραφικών πληροφοριών (USGIF), ο Meyerriecks, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις της CIA στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.
Ο Meyerriecks ενημέρωσε το κοινό ότι υπάρχουν 30 χώρες με ψηφιακά δίκτυα επιτήρησης, όπως η κλειστή τηλεόραση (CCTV) και ασύρματες υποδομές που έχουν καταστήσει την φυσική παρακολούθηση απαρχαιωμένη.
Πριν από έξι μήνες, ο Meyerriecks δήλωσε ότι η CIA έχει περισσότερα από 140 έργα τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκονται υπό κατασκευή.
«Καθώς η Ρωσία απελαύνει αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για μια παρόμοια κίνηση των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας και οι αμερικανικές πηγές και οι κατάσκοποι της Ουάσιγκτον στην Κίνα έχουν καταλήξει να σκοτώνονται ή να αγνοούνται, έχει καταστεί αναγκαία η διαδεδομένη ψηφιακή επιτήρηση», πρόσθεσε.
Ο Meyerricks είπε ακόμη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και η ψηφιακή παρακολούθηση σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές αποτελούν επίσης μια σημαντική πρόκληση για τους κατασκόπους, οι οποίοι προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν το ψηφιακό αποτύπωμα τους.
Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία γυμναστικής Strava αποκάλυψε ακούσια τις τοποθεσίες μυστικών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
«Ακόμη και αν απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας 10 λεπτά πριν φτάσετε στον τόπο εργασίας σας, νομίζετε ότι κάποιος έχει ξεγελαστεί  από το πού πηγαίνετε;» αναρωτήθηκε ο Meyerriecks.
Αυτό αναγκάζει τους αξιωματικούς της CIA να «ζουν το κάλυμμα τους» ακόμη περισσότερο από ό, τι πριν, είπε - μαζί με τη χρήση τεχνολογίας για να εξαπατήσουν τους ψηφιακούς ιχνηλάτες.
Ο Meyerriecks δεν εξήγησε πλήρως τις τεχνικές πλαστογράφησης, αλλά τόνισε ότι οι πλαστές θέσεις μέσω της παραπλανητικής τεχνολογίας είναι ένας αυξανόμενος χώρος έρευνας.
Ίσως τα στοιχεία να λένε ότι «πήγες να δεις μια ταινία με την οικογένειά σου ... αλλά ίσως δεν είναι εκεί που είσαι πραγματικά", κατέληξε ο Meyerriecks.
«Θα μοιάζει με το φυσιολογικό πρότυπο της ζωής σας».
Η μετατροπή από ανθρώπους κατασκόπους στην τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι που η CIA εργάζεται για πάνω από 30 χρόνια.


Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα κυβερνητικά έγγραφα (μέσω του TNW) από το 1984, ο οργανισμός περιγράφει την ομάδα καθοδήγησης AI, ένα πρόγραμμα που παρέχει στους αξιωματούχους της CIA μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης.
Σε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση του 1984 προς τον διευθυντή της CIA, ο προϊστάμενος της διευθύνουσας ομάδας AI γράφει:
«Έχει ξεκινήσει ένας ενθαρρυντικός αριθμός προσπαθειών Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέας της τεχνητής νοημοσύνης.
Αυτές περιλαμβάνουν τομείς όπως τα συστήματα εμπειρογνωμόνων, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, διεπαφές έξυπνων βάσεων δεδομένων, κατανόηση των εικόνων, ερμηνεία σημάτων, διαχείριση γεωγραφικών και χωρικών δεδομένων και ευφυή περιβάλλοντα σταθμών εργασίας».
Πάνω από τρεις δεκαετίες πριν, η CIA αναγνώρισε το μέλλον της τεχνολογίας AI:



Ο αυτοματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν εκτοπίσει εκατομμύρια εργαζομένων σε πολλά επαγγέλματα, από τις κατασκευές, την τεχνολογία.
Και τώρα, σε μια κίνηση που θα εξοργίσει τη μεγαλύτερη συσκευή κατασκόπων στον κόσμο, οι αμερικανικοί κατάσκοποι θα βρεθούν στη δεύτερη θέση, καθώς η CIA συνειδητοποιεί ότι έχει προγραμματίσει εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια να λειτουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκοπείας χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης