Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας: Όσο πλησιάζουμε στην έξοδο από το πρόγραμμα, τόσο εκνευρίζεται ο Μητσοτάκης

Μπαλάφας: Όσο πλησιάζουμε στην έξοδο από το πρόγραμμα, τόσο εκνευρίζεται ο Μητσοτάκης
Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, αναφέρθηκε και στην κόντρα του Μεγάρου Μαξίμου με τον Ευάγγελο Μαρινάκη
«Όσο τα πράγματα βελτιώνονται στη χώρα σιγά-σιγά, με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού, όσο προχωράμε προς την έξοδο από το μνημόνιο και το τριετές πρόγραμμα, βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης εκνευρίζεται» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».
«Το ζήτημα είναι να κοιτάμε μπροστά.
Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεθεπόμενη ημέρα των εκλογών μιλάει για νέες εκλογές.
Η εκλογολογία δεν βοηθά τη χώρα.
Το κάνει, προφανώς, για να κρατάει τους "δικούς" του σε ετοιμότητα και από την άλλη να συντηρεί μία έλλειψη σταθερότητας» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τις τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση για τον δυτικό πολιτισμό που έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων, ο κ. Μπαλάφας σημείωσε: «Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.
Η Ευρώπη, πριν από 70 χρόνια, υπέστη έναν Παγκόσμιο Πόλεμο με ευθύνη τής ναζιστικής Γερμανίας, που οδήγησε, πέρα από τους θανάτους του πολέμου, εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εβραίους στο θρήσκευμα, ανάπηρους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, αριστερούς κ.λπ., στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους θαλάμους αερίων.
Προχθές είχαμε στη Νίκαια, στο εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου, βεβήλωση από νοσταλγούς του ναζισμού.
Ο νεοναζισμός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος και αυτό το "φίδι" είναι πάντα έτοιμο να ξαναδαγκώσει.
Και επειδή το συνδέσατε με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, σήμερα ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι ο πρόσφυγας και ο μετανάστης».

H κόντρα Μαξίμου-Μαρινάκη

Σχετικά με την κόντρα του Μαξίμου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υφυπουργός τόνισε: «Νομίζω ότι δεν είναι συνωμοσιολογία να πούμε ότι υπάρχουν συμφέροντα στη χώρα μας, πολιτικά, οικονομικά και ένα μπλοκ δυνάμεων των οποίων τα συμφέροντα θίγονται από πλευρές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό το μπλοκ χτυπάει με έναν ανελέητο τρόπο την κυβέρνηση.
Δεν είναι φυσιολογικό να παίρνει ο κ. Μαρινάκης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του.
Είχαν, δυστυχώς, μάθει κάποιοι τις προηγούμενες δεκαετίες να είναι ανεξέλεγκτοι και να ανεβοκατεβάζουν με ένα τηλεφώνημα κυβερνήσεις, αυτή είναι η αλήθεια».

Η Τουρκία και οι προσφυγικές ροές

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός, σχολιάζοντας την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, υπογράμμισε ότι «όσο υπάρχουν πόλεμοι στη γειτονιά μας και τεράστιες ανισότητες, οι άνθρωποι θα ξεκινούν να πηγαίνουν σε πιο ήσυχες περιοχές.
Το να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσουν εντελώς οι ροές δεν είναι ρεαλιστικό».
«Τους τελευταίους μήνες, λόγω των επερχομένων εκλογών, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Συρία, λόγω της πίεσης που θέλει να ασκήσει ο Erdogan στην Ευρώπη για τη χρηματοδότηση που εκκρεμεί προς τη χώρα του, υπήρξε απότομη αύξηση των ροών από την Τουρκία προς τα νησιά μας και το φυλάκιο του Έβρου, η οποία διατάραξε τη σχετική ισορροπία που είχαμε εξασφαλίσει» συμπλήρωσε.
«Ο υπουργός είπε στη διάρκεια του Περιφερειακού Συνεδρίου ότι θα υπάρξει αποσυμπίεση των νησιών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τον σκοπό αυτόν.
Αλλά να πιστεύει κανείς ότι εάν αύριο αδειάσουμε τα νησιά μας θα τελειώσει το ζήτημα, δεν είναι ρεαλιστής. Την επόμενη ημέρα οι διακινητές θα τα ξαναγεμίσουν» κατέληξε ο κ. Μπαλάφας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης