Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Προετοιμαστείτε για απόδοση 4% στα αμερικανικά ομόλογα

tags :
Dimon (JP Morgan): Προετοιμαστείτε για απόδοση 4% στα αμερικανικά ομόλογα
Πιθανή η άνοδο της μεταβλητότητας, σύμφωνα με τον Dimon
Καλό θα είναι να προετοιμαστούν οι επενδυτές για επιτόκια πάνω από 4% στα αμερικανικά ομόλογα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος εκτιμά ότι είναι πιθανόν ο ρυθμός ανάπτυξης και πληθωρισμού των ΗΠΑ να αποδειχθεί αρκετά γρήγορος για να ωθήσουν την Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό, τι πολλοί προβλέπουν.
«Μπορεί να οδηγηθεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υψηλότερα, εάν η Fed αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στον Stephen Engle της Bloomberg Television στο Πεκίνο, αναφερόμενος στην απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων.
"Μπορεί εύκολα να δούμε το 4% στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι 'αυτό".
Όσο τα επιτόκια ανεβάινουν επειδή η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε καλή κατάσταση, η κίνηση θα ισοδυναμούσε με «εξομάλυνση», δήλωσε ο Dimon.
Ανέφερε επίσης ότι ο αυξημένος δημοσιονομικός δανεισμός των ΗΠΑ, καθώς και οι περικοπές στις αγορές ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, "μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα, υψηλότερα επιτόκια με έναν τρόπο που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως", δεδομένου ότι δεν εξαντλείται η έξοδος από το έδαφος της ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης