Τελευταία Νέα
Speculator

Περί τα 110-120 εκατ. ευρώ θα συγκεντρώσει η Attica Bank από την ΑΜΚ ύψους 197,97 εκατ. ευρώ - Θα ακολουθήσει έκτακτη ΓΣ και νέα ΑΜΚ

tags :
Περί τα 110-120 εκατ. ευρώ θα συγκεντρώσει η Attica Bank από την ΑΜΚ ύψους 197,97 εκατ. ευρώ - Θα ακολουθήσει έκτακτη ΓΣ και νέα ΑΜΚ
Η αύξηση θα καλυφθεί μερικώς καθώς σε αυτή τη φάση δεν θα τοποθετεί κάποιος ξένος επενδυτής
Περί τα 110-120 εκατ. ευρώ θα συγκεντρώσει τελικά η Attica Bank, κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 197,97 εκατ. ευρώ που ολοκληρώνεται στις 18 Μαΐου 2018.
Η αύξηση θα καλυφθεί μερικώς καθώς σε αυτή τη φάση δεν θα τοποθετεί κάποιος ξένος επενδυτής.
Θα απαιτηθεί έκτακτη γενική συνέλευση και νέα αύξηση κεφαλαίου για να επιτευχθεί ο στόχος των 197,97 εκατ. ευρώ, αν και θα μπορούσε να γίνει διάθεση των αδιάθετων μετοχών στους επενδυτές.
Το ΕΦΚΑ, ο νέος ασφαλιστικός φορέας της Ελλάδος, θα συμμετάσχει με 75 έως 80 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ αρχικά σχεδιαζόταν να καλύψουν τα αδιάθετα της αύξησης ο ξένος ή οι ξένοι επενδυτές αποκτώντας έως το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica bank, τα πλάνα άλλαξαν και οι αποφάσεις θα παρθούν σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί και νέα αύξηση κεφαλαίου με στόχο να τοποθετηθεί ο ξένος ή οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι - εάν εμφανιστούν τελικά - να πάρουν το 20% της Attica bank.
Το ΕΦΚΑ θα συμμετάσχει μερικώς ενώ πιέσεις δέχεται και η ΕΥΔΑΠ η οποία ωστόσο έχει χάσει το 85% της αρχικής επένδυσης.
Το πρόβλημα με την ΕΥΔΑΠ είναι ότι εντάσσεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τυχόν συμμετοχή μπορεί να θεωρηθεί state aid δηλαδή κρατική βοήθεια.
Πάντως, με βάση την μετοχική σύνθεση χωρίς νέο επενδυτή και με συμμετοχή όλων των υφιστάμενων παλαιών μετόχων ο ΕΦΚΑ θα κατέχει  50,63%, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ 7,91%, το ΤΜΕΔΕ 5,63% και το επενδυτικό κοινό 35,84%.
Εάν εμφανιστεί νέος στρατηγικός επενδυτής ή επενδυτές που θα καλύψουν πλήρως την αύξηση τα ποσοστά των μετόχων θα διαμορφωθούν ως εξής νέοι επενδυτές 80%, ΕΦΚΑ 10,13%, ΤΑΠΙΛΤΑΤ 1,58% και ΤΜΕΔΕ 1,13%.



Οι κρίσιμες ημερομηνίες της αύξησης κεφαλαίου είναι



 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης