Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα ως το τέλος της τετραετίας

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα επαναφέρει την οικονομία στην κανονικότητα ως το τέλος της τετραετίας
«Aυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος
«Η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και θα επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην κανονικότητα ως το τέλος της τετραετίας», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ThessNews", υπογραμμίζει ότι η εξάντληση της κυβερνητικής θητείας για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία σχεδόν «θα είναι και ένα σήμα αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας τόσο προς τους πολίτες όσο και διεθνώς».
Όπως σημειώνει, η Ελλάδα «που βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από αυτό το τέλμα, θα είναι μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, σεβασμό στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας», ενώ «αυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων».
Μάλιστα, κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι υπόσχεται «στελεχιακή αποψίλωση των δομών του κοινωνικού κράτους, την υποστελέχωση φορέων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την αντικατάσταση τους με στρατιές υποαμειβόμενων και ανασφάλιστων εργαζομένων, από ιδιωτικούς φορείς» και «φοροασυλία στο μεγάλο πλούτο και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
Περαιτέρω, ο κ. Τζανακόπουλος, με αφορμή τον σημερινό τελικό κυπέλλου Ελλάδας, ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι η ελληνική Πολιτεία που περνάει εξετάσεις, σε σχέση με τα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», αλλά οι ΠΑΕ.
Προσθέτει ότι η «παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που απευθύνθηκε στη FIFA και την UEFA, με τις οποίες συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπει ένα τέλος σε ένα σαθρό οικοδόμημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», συμπληρώνοντας ότι όσο υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες, που βρίσκονται εκτός αυτού του πλαισίου σεβασμού του αθλήματος, των φιλάθλων και της νομιμότητας «το ενδεχόμενο του Grexit θα είναι πιθανό».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε απειλεί», «έχει τη συνταγματική υποχρέωση και τη λαϊκή νομιμοποίηση ώστε να κάνει όσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, απαιτούνται για να τηρείται η νομιμότητα και να εκλείψουν φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς και διαπλοκής».
Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ και η ηγεσία της «έχουν αυτοανακηρυχθεί σε συνήγορο του κ. Μαρινάκη καθώς είναι γνωστές στο πανελλήνιο οι προνομιακές σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που καθοδηγεί την καθημερινή εκστρατεία λάσπης και προπαγάνδας στην οποία επιδίδονται τα ΜΜΕ που του ανήκουν».
Κατά τον ίδιο, όσα γίνονται «είναι μια μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις που υπερασπίζονται την απόδοση δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της πολιτικής έναντι οικονομικών συμφερόντων και σε αυτές που εξαρτούν την πολιτική τους επιβίωση από τη διαιώνιση ενός καθεστώτος διαπλοκής, που έφερε εν τέλει τη χώρα σε οριακό σημείο».
Αναφορικά με τις αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών για την απλή αναλογική, σημειώνει ότι με αυτήν έρχεται ξανά στο προσκήνιο η δυνατότητα ο χώρος της ΤΑ να είναι χώρος συνθέσεων και συγκλίσεων ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και ότι «αποτελεί και το μοναδικό εκλογικό σύστημα αυθεντικής θεσμικής αποτύπωσης της λαϊκής ψήφου».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «όσο προχωρούν οι συζητήσεις με την ΠΓΔΜ, είναι εμφανές ότι οι αρχές της γείτονος αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης», προσθέτοντας ότι είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης όπως και η βούληση της για την επίλυση αυτού του ζητήματος «που θα ευνοήσει σημαντικά τη θέση και των δύο χωρών» και «επομένως, ο υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική διπλωματία, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό το πλαίσιο και αναμένουμε σύντομα, θετικές εξελίξεις».
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο απολύτως αντίθετο στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS