Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η συζήτηση για τη Novartis αποπροσανατολίζει τον λαό από τα αληθινά προβλήματα

tags :
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Η συζήτηση για τη Novartis αποπροσανατολίζει τον λαό από τα αληθινά προβλήματα
Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επεσήμανε σε ομιλία του στη Βουλή ότι η αντιπαράθεση για τη Novartis έχει στόχο την χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας 
«Άσφαιρη αντιπαράθεση» ανάμεσα στην πλειοψηφία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καλλιεργεί τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων από τα πραγματικά προβλήματα, χαρακτήρισε την συζήτηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).
Όπως είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ, και σήμερα παρακολουθούμε την άσφαιρη αντιπαράθεση, η οποία έχει ως χαρακτήρα την χειραγώγηση και την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας στο πλαίσιο του συστήματος, της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής που θα έχουν ως δικαίωμα κάθε φορά τα λαϊκά στρώματα να επιλέγουν ανάμεσα στη Σκύλα και την Χάρυβδη.
Είναι, μια αντιπαράθεση, η οποία καλλιεργεί τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, της επιδείνωσης της θέση τους όλο αυτό το διάστημα και το επόμενο χρονικό διάστημα, τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.
Ανέφερε δε πως η συζήτηση αυτή θέλει να αποκρύψει την ουσία: πως η υπόθεση της Novartis είναι μεν σκάνδαλο, αλλά δεν είναι αυτοφυές σκάνδαλο που ξαφνικά ενέσκηψε σε μία κοινωνία αγγελικά πλασμένη, αλλά αποτελεί ένα μέρος του συνολικότερου σκανδάλου, στην αγορά του φαρμάκου.
«Και η αιτία είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες για τα μερίδια της αγοράς, άρα στο επίκεντρο των πρακτικών της διαφθοράς και της σήψης είναι πως θα κατακτήσουν οι πολυεθνικές τα μονοπώλια, όλο και μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά.
Και από αυτή την άποψη, η εικόνα αυτή παρατηρείται και σε όλους τομείς της Οικονομίας» σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.
Έτσι -όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ- αυτό που προκύπτει από αυτή τη διαδικασία και προσπαθεί να συγκαλυφθεί με οποιοδήποτε τρόπο είναι η σύνθεση ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και στα οικονομικά συμφέροντα.
«Μια σύνθεση που εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής: από τα νομοσχέδια που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα, διευκολύνουν την δράση των πολυεθνικών και το συνολικό πλέγμα που ευνοεί αυτή την σύνθεση και αποτελεί τον τροφοδότη λογαριασμό της διαπλοκής και της διαφθοράς» κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης