Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ακολουθούμε την εθνική γραμμή στο θέμα της ΠΓΔΜ - Η ΝΔ υπεκφεύγει σε όλες τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις

Τσίπρας: Ακολουθούμε την εθνική γραμμή στο θέμα της ΠΓΔΜ - Η ΝΔ υπεκφεύγει σε όλες τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις
Στο θέμα της ΠΓΜΔ αλλά και στην οικονομία, πέραν της υπόθεσης Novartis, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του
Η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνική γραμμή για το θέμα της ΠΓΔΜ, η οποία έχει καθοριστεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τόνισε ότι έχει ενημερώσει τηλεφωνικά τον κ. Μητσοτάκη για την όλη υπόθεση και εντός του Σαββατοκύριακου θα ενημερώσει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
«Αδύνατο να έχουμε στήσει σκευωρία και παράλληλα να θέλουμε να κουκουλώσουμε την υπόθεση», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι για να ξεριζωθούν οι πρακτικές της διαφθοράς το πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα είναι να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. «Απέναντι σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν και ωφελήθηκαν από ένα καλοστημένο δίκτυο συναλλαγών, παρανομίας και δωροδοκιών.  
Που θέριεψε μεταξύ άλλων και στο χώρο του φαρμάκου.  
Και εκεί ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν αποδεδειγμένα και καθ’ ομολογία της, η Novartis», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε στο πολιτικό σύστημα που «εξέθρεψε την διαφθορά και φρόντισε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προστασίας για τον εαυτό του.
Να ορίσει σύντομες παραγραφές για ποινικά αδικήματα, να δημιουργήσει πολύπλοκες ειδικές διαδικασίες, να υψώσει δικονομικά τείχη που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: Τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι αυτός είναι ο στόχος των ειδικών διατάξεων του Συντάγματος για την διαβόητη ευθύνη των Υπουργών».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν ταυτόχρονα να έχει στήσει σκευωρία και να έχει επιλέξει να κουκουλώσει την υπόθεση.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν έχει καμία πρόθεση να κουκουλώσει και να συγκαλύψει αντίθετα, σκοπεύει να ακολουθήσει τη μοναδική διαδικασία που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση και να μην επιτρέψει την σύντομη παραγραφή των καταγγελλόμενων αδικημάτων.
Την επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη.
Που είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει.
Η κυβερνητική πλειοψηφία, προσήλθε στην ψηφοφορία με ένα απλό και καθαρό αίτημα, που κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ως το απολύτως αυτονόητο», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα προσέθεσε ότι πρέπει «να συνεχιστεί η έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη, η οποία θα ελέγξει τα αδικήματα τα οποία δεν εμπίπτουν στο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αφορούν τις πράξεις δωροδοκίας και δωροληψίας καθώς και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, για τις οποίες η Βουλή είναι αναρμόδια τόσο για τη δίωξη όσο και για την εκδίκαση τους.
Εδώ και μήνες, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια να βρει μια πειστική υπερασπιστική γραμμή, έναντι των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis, ο ελληνικός λαός παρακολούθησε ένα ρεσιτάλ αμηχανίας, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε μπολιάστηκε με θράσος και ευθείς απειλές έναντι μαρτύρων και δικαστικών αρχών και σήμερα, αφού όλα αυτά πέσαν στο κενό, οι μάσκες έπεσαν.
Και το πανελλήνιο παρακολουθεί ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ αμοραλισμού από τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την κατάρρευση της χώρας, το όργιο διαπλοκής και την παράδοση της εθνικής της κυριαρχίας»
Αναφερόμενος στις διαφορές μεταξύ του κόμματός του και αυτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τους χωρίζει ένα απέραντο χάσμα σε επίπεδο ηθικής.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρόθυμα, το ρόλο του επικεφαλής ενός πολιτικού προσωπικού που δεν έχει κανένα απολύτως δισταγμό πλέον να λοιδορήσει ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στοιχειώδεις κανόνες λογοδοσίας, δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και απόδοσης δικαιοσύνης.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι μια συντεταγμένη πολιτεία, έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στον αμοραλισμό και τον κυνισμό σε κάθε έκφανση τους.
Και το ισχυρότερο όλων είναι ο δημοκρατικός έλεγχος του πολιτικού συστήματος και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Αυτά τα δύο στοιχεία, είναι συστατικά για την Ελλάδα που οραματίζεται κάθε πολίτης αυτής της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης