Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι τράπεζες στο επίκεντρο του ελληνικού σχεδίου για τη μετα-μνημόνιο εποχή - Η ενημέρωση από τον Τσίπρα

Οι τράπεζες στο επίκεντρο του ελληνικού σχεδίου για τη μετα-μνημόνιο εποχή - Η ενημέρωση από τον Τσίπρα
Κατά τη σημερινή (21/5/2018) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης
Στην εξυγίανση του ελληνικού τραπεζικού τομέα εστιάζει το ελληνικό σχέδιο για την ανάπτυξη που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Πρόκειται για ένα σχέδιο 110 σελίδων, που θέτει ως βασική προτεραιότητα τη μείωση των NPLs, την κατάργηση των κεφαλαιακών περιορισμών και τη βελτίωση της τραπεζικής διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο -όπως μεταδίδει το Bloomberg- αυτά τα βήματα θα αυξήσουν την ικανότητα των ελληνικών τραπεζών να εξυπηρετήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει συνεταιριστικές τράπεζες που θα λειτουργούν σε περιφερειακό επίπεδο για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τοπικών επιχειρήσεων.
Τέλος, στο ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η σύσταση Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης αλλά και άλλα εργαλεία για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης