Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pence: Δεν θα διστάσει ο Trump να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Kim Jong un

tags :
Pence: Δεν θα διστάσει ο Trump να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Kim Jong un
Να μην κάνει το λάθος ο Kim να νομίσει ότι μπορεί να χειραγωγήσει τον Trump είπε ο Pence
Την θέση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δεν θα διστάσει να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Kim Jong un διατύπωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, M. Pence.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Pence υποστήριξε η Βόρεια Κορέα δεν πρέπει να αποπειραθεί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με αντάλλαγμα υποσχέσεις τις οποίες δεν σκοπεύει να τηρήσει.
«Θα ήταν μεγάλο λάθος από μέρους του Kim Jong un το να νομίσει πως μπορεί να χειραγωγήσει τον Donald Trump», είπε ο Pence, ο οποίος ερωτηθείς εάν ο Trum θα έφθανε στο σημείο να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής που προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, τόνισε «αναμφίβολα».
Επιπλέον, ο Pence υποστήριξε πως αν και οι ΗΠΑ θεωρούν πως έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, η στρατιωτική επιλογή δεν έχει αποκλειστεί.
«Είδαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες» υποστήριξε ο Pence αναφέροντας ωστόσο πως η στρατιωτική επιλογή για τη Β. Κορέα δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι και υπενθυμίζοντας πως ο Trump έχει καταστήσει σαφές πως η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί η Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικά όπλα και να απειλεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην περιοχή της Ασίας.
Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας με διπλωματικά μέσα και ελπίζει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης