Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester: Η Fed θα συνεχίσει να εξομαλύνει σταδιακά την πολιτική - Μικρή η διαφορά ανάμεσα σε 3 ή 4 αυξήσεις των επιτοκίων

Mester: Η Fed θα συνεχίσει να εξομαλύνει σταδιακά την πολιτική - Μικρή η διαφορά ανάμεσα σε 3 ή 4 αυξήσεις των επιτοκίων
Η Fed θα συνεχίσει να εξομαλύνει σταδιακά την πολιτική της και εάν αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή τέσσερις φορές φέτος είναι ένα οριακό ζήτημα, δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα συνεχίσει να εξομαλύνει σταδιακά την πολιτική της και εάν αυξήσει τα επιτόκια τρεις ή τέσσερις φορές φέτος είναι ένα οριακό ζήτημα, δήλωσε σήμερα (23/5/2018) η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, στη γερμανική εφημερίδα «Boersen Zeitung».
«Νομίζω ότι οι προβλέψεις της αγοράς είναι σύμφωνες με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed, οι οποίες αντανακλώνται και στις προβλέψεις μας», δήλωσε η Mester στη συνέντευξή της.
«Το ερώτημα αν θα υπάρξουν τρεις ή τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων στο τέλος είναι, ειλικρινά, μάλλον οριακό από άποψη μακροοικονομικής ή νομισματικής πολιτικής», πρόσθεσε η αξιωματούχος της Fed.
Η ίδια δήλωσε ότι τρεις ή τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων θα ήταν σύμφωνες με την πολιτική της Fed για μια σταδιακή εξομάλυνση, αλλά αν ο πληθωρισμός δεν επιταχυνθεί βάσει των προβλέψεων, η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση.
«Αν ο πληθωρισμός δεν αυξηθεί όσο αναμένεται, αυτό θα ήταν ένας λόγος για να περιμένουμε περισσότερο και να είμαστε πιο προσεκτικοί», τόνισε η Mester.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης