Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος: Λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος: Λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία προσωπικών δεδομένων
Τη διαβεβαίωση ότι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών της βάσει του νέου Κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων, δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών της βάσει του νέου Κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων, διαβεβαιώνει με σημερινή (25/5/2018) της ανακοίνωση η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Ε.Ε.) 2016/679 (GDPR) που δημιουργεί ένα νέο νομικό πλαίσιο αναγνώρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι επιχειρήσεις ή οργανισμοί θα πρέπει να συλλέγουν, επεξεργάζονται, χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα κατά τρόπο σύννομο και διαφανή.
«Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πελατών της, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών της βάσει του νέου Κανονισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι πελάτες της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τον τρόπο που η τράπεζα τηρεί και τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργάζεται τα προσωπικά τους δεδομένα, καθώς και για τα δικαιώματά τους, ως υποκείμενα των δεδομένων αυτών, μέσω του δικτύου καταστημάτων της, του ιστότοπου www.ibg.gr ή μέσω επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στην ηλεκτρονική Διεύθυνση dataprotection@ibg.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης