Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της Πλαίσιο και της Profile
Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και κυρίως στην Ιταλία θα είναι και στο ξεκίνημα της τρέχουσας χρηματιστηριακής εβδομάδας οι επενδυτές.
Η επιφυλακτικότητα και η υψηλή μεταβλητότητα αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, ενώ και η υπόθεση της Folli Follie μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα συνεχίσει να επηρεάζει το ΧΑ.
Οι μετοχές της Πλαίσιο διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,7%.
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται και οι μετοχές της Profile, ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,034 ευρώ ανά μετοχή.
Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΟΠΑΠ και η Eurobank.
Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα περίπου δηλαδή στα 38 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 31 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 27% έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου.

 
Euroxx

Περιμένουμε να συνεχιστεί η αδυναμία της αγοράς λόγω του γυρίσματος των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και των εξελίξεων που σχετίζονται με τη Folli Follie.

Beta

Παρά τις τέσσερις εβδομάδες απωλειών στο ΧΑ (σε εβδομαδιαία βάση), ο γενικός δείκτης μπορεί να διατηρήσει την μεταβλητότητά του στη σημερινή συνεδρίαση καθώς η επιφυλακτικότητα παραμένει.

 IBG

Τεχνικό σχόλιο

Σε τεχνικά κρίσιμο σημείο βρέθηκε η αγορά την εβδομάδα που διανύσαμε, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει την πτωτική του πορεία, διασπώντας και την μακροχρόνια γραμμή στήριξης S2, που διέρχεται από το 764, μια στήριξη που καθορίζει την μεσοπρόθεσμη τάση του δείκτη, που τα τελευταία δυο χρονιά είναι ανοδική.
Παραμονή των τιμών στις επόμενες συνεδριάσεις κάτω από την συγκεκριμένη στήριξη θα επιδεινώσει την τεχνική εικόνα της αγοράς και θα ωθήσει τον Γενικό Δείκτη στην επόμενη σημαντική στήριξη των 700 μονάδων.

 Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης