Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Ο αντίκτυπος από την κρίση στην Ιταλία αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει συγχρονισμένη ανάπτυξη

El-Erian: Ο αντίκτυπος από την κρίση στην Ιταλία αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει συγχρονισμένη ανάπτυξη
Οι πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές, λόγω των ανησυχιών γύρω από την ιταλική κρίση, αποκαλύπτουν την εσφαλμένη υπόθεση ότι ο κόσμος βρισκόταν σε φάση συγχρονισμένης ανάπτυξης, δήλωσε ο οικονομολόγος Mohamed El-Erian
Οι πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές, λόγω των ανησυχιών γύρω από την ιταλική πολιτική κρίση και τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο, αποκαλύπτουν την εσφαλμένη υπόθεση ότι ο κόσμος βρισκόταν σε φάση συγχρονισμένης ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα (29/5/2018) ο οικονομολόγος Mohamed El-Erian στο «CNBC».
«Το λάθος που έκαναν οι άνθρωποι ήταν να συγχέουν μια συμπτωματική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο με κάτι που είχε “πόδια”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.
«Βρισκόμασταν απλώς σε μια τυχερή σύμπτωση», πρόσθεσε ο El-Erian.
«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τώρα ότι η μοναδική οικονομία με πραγματικά “πόδια” είναι η οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε ο El-Erian, πρώην διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Pimco.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017, η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ βρήκε στήριξη σε διάφορους παράγοντες.
«Η αγορά των ΗΠΑ καθοδηγήθηκε από την πολιτική, την απορρύθμιση, τις φορολογικές περικοπές.
Η Ευρώπη βρισκόταν ακριβώς σε μια φυσική διαδικασία επούλωσης», συνέχισε, ενώ «οι αναπτυσσόμενες χώρες ανέκαμπταν» και η Κίνα βρισκόταν σε μια «ήπια προσγείωση», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης