Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Πίεση από Ιταλία και Τουρκία, «γκάζι» για ΗΠΑ

tags :
Intralot: Πίεση από Ιταλία και Τουρκία, «γκάζι» για ΗΠΑ
Παγώνει, προς ώρας, ο σχεδιασμός για Ιταλία - Η συναλλαγματική πίεση από την Τουρκία και τα σχέδια επέκτασης στις ΗΠΑ.
Στον «πάγο» μπαίνει προσωρινά ο σχεδιασμός της Intralot για την αξιοποίηση της συμμετοχής, που διατηρεί στον ιταλικό όμιλο Gamenet, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη γείτονα χώρα, ενώ την ίδια στιγμή επιταχύνονται τα βήματα για περαιτέρω επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ.
Το τελευταίο ενάμιση χρόνο, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, η Intralot επιδιώκει να συμπράττει με ισχυρούς τοπικούς εταίρους σε αγορές που δραστηριοποιείται ή σε νέες αγορές με προοπτική. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, τέτοιου είδους συμπράξεις παρέχουν στον όμιλο «καλύτερους τρόπους ανάπτυξης και αποτελεσματικής λειτουργίας σε ορισμένες τοπικές αγορές, αφού μπορεί να επωφεληθεί από τις τοπικές σχέσεις των συνεργατών του, την εκτεταμένη εμπειρία τους και την πρόσβασή τους σε κεφάλαια».
Στην παραπάνω κατεύθυνση η Intralot ανασχεδίασε τη δραστηριότητά της στην Ιταλία, συνεισφέροντάς την στην Gamenet.
Με την παραπάνω κίνηση απέκτησε μερίδιο 20% σε μια από τις μεγαλύτερες, μετά και την απορρόφηση των δραστηριοτήτων της Intralot, εταιρείες διαχείρισης στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών.
H Gamenet διαθέτει δίκτυο περίπου 750 σημείων πώλησης στοιχημάτων, το οποίο χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της Intralot και περισσότερες από 60 αίθουσες τυχερών παιχνιδιών, που υπάγονται στην άμεση κυριότητα και διαχείρισή της.
Η συμμετοχή (20%) της Intralot στη Gamenet όπως και αυτές στις Intralot de Peru SAC (Περού), Favorit Bookmakers Office (Ρωσία), Intralot Caribbean Ventures Ltd (Σάντα Λουτσία), Supreme Ventures Ltd (Τζαμάικα) ταξινομήθηκαν, το 2017, στις διακοπτόμενες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την αγορά, η Intralot στόχευε να διαθέσει μετά την περσινή εισαγωγή των μετοχών της Gamenet στην χρηματιστηριακή αγορά, μέρος των μετοχών που κατέχει, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για μείωση του καθαρού δανεισμού (510,7 εκατ. ευρώ), ο οποίος στο τέλος του 2017 ανερχόταν σε 2,98 φορές τα ετήσια EBITDA του ομίλου.
Στόχος της διοίκησης είναι ο παραπάνω λόγος να πέσει κάτω του 2%.
Ο παραπάνω σχεδιασμός μετατίθεται για αργότερα, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη γείτονα χώρα.
Την ίδια στιγμή, η Intralot πιέζεται από την καθ ημάς Ανατολή καθώς η «κατρακύλα» της τουρκικής λίρας βαρύνει τον ισολογισμό της με αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές.
Σημειώνεται ότι η τουρκική θυγατρική αποτελεί μια από τις υπολογίσιμες μονάδες του ομίλου και συνέβαλε, πέρσι, κατά 13,6%  στα ενοποιημένα EBITDA.
Στον αντίποδα, ο σχεδιασμός για την αγορά των ΗΠΑ επιταχύνεται, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που ανοίγει μια «παρθένα» αγορά νόμιμου στοιχηματισμού επί μεμονωμένων αθλητικών γεγονότων σε όλες τις πολιτείες, πέραν της Νεβάδα όπου, ήδη, επιτρέπεται.
Προτεραιότητα της Intralot αποτελεί η υλοποίηση της συμφωνίας με την CAMELOT για την παροχή τεχνολογίας και την υποστήριξη της Λοταρίας της Πολιτείας του Ιλινόις.
Ταυτόχρονα, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανοίγει νωρίτερα τη συζήτηση για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Intralot στην αγορά των ΗΠΑ.
Στα εξεταζόμενα σχέδια περιλαμβάνεται η εισαγωγή της τοπικής θυγατρικής σε χρηματιστηριακή αγορά με IPO ή/και σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με private equity fund.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης