Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Ποσό 2,5 τρισ. θα «πέσει» σε εξαγορές, επαναγορά μετοχών και μερίσματα στις ΗΠΑ το 2018

tags :
UBS: Ποσό 2,5 τρισ. θα «πέσει» σε εξαγορές, επαναγορά μετοχών και μερίσματα στις ΗΠΑ το 2018
Μετρητά ύψους έξι τρισ. δολαρίων διαθέτουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις
Πληθώρα χρημάτων θα εισρεύσουν στην αμερικανική οικονομία, κάτι το οποίο θα βοηθήσει την καλή πορεία όχι μόνο αυτής αλλά και της Wall Street, σύμφωνα με εκτιμήσεις της UBS.
Όπως αναφέρει ο χρηματοοικονομικός όμιλος το συνολικό ποσό που θα δαπανήσουν οι αμερικανικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγορές άλλων επιχειρήσεων, σε αγορά ιδίων μετοχών και σε παροχή μερισμάτων θα ξεπεράσει τα 2,5 τρισ. δολάρια.
Αυτή η εξέλιξη καταφθάνει καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πληθώρα μετρητών, καθώς ευνοούνται από τις φορολογικές ελαφρύνσεις Trump.
 

Βάσει στοιχείων της Fed τα μετρητά των αμερικανικών επιχειρήσεων που βρίσκονται τοποθετημένα εντός ΗΠΑ φθάνουν στα 2,5 τρισ. δολάρια και εκτός ΗΠΑ στα 3,5 τρισ. δολάρια.
Κατά τη UBS το ποσό που θα δοθεί για μερίσματα μπορεί να φθάσει στα 500 δισ. δολάρια, για επαναγορά μετοχών θα κυμανθεί μεταξύ 700 και 800 δισ. δολαρίων, ενώ για εξαγορές σχεδόν τα 1,3 τρισ. δολάρια.
 

Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν τότε το συνολικό ποσό θα φθάσει περίπου στο 10% της κεφαλαιοποίησης του δείκτη S&P 500     και στο 12,5% του αμερικανικού ΑΕΠ.
«Θεωρώντας ως δεδομένο ότι θα υπάρξει βελτίωση της ανάπτυξης και σταθερά επιτόκια, η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει ισχυρή εισροή κεφαλαίων στις αμερικανικές μετοχές», τόνισε σε δηλώσεις του ο Keith Parker, αναλυτής της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης