Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Zaev θα κάνει το αποφασιστικό βήμα – Θα υπάρξει αίσια έκβαση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ

Τζανακόπουλος: Ο Zaev θα κάνει το αποφασιστικό βήμα – Θα υπάρξει αίσια έκβαση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ
Ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιθυμεί ένα νέο μνημόνιο
Την αισιοδοξία του ότι ο Ζ. Zaev «θα κάνει το αποφασιστικό βήμα» και θα υπάρξει αίσια έκβαση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ , εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα.
Ο ίδιος αν και αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολη η διαπραγμάτευση αλλά και η πολιτική απόφαση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας , τονίζει ότι ο πρωθυπουργός της γείτονος «πρέπει να σκεφτεί όλες τις πτυχές και να αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες του».
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει  ότι ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες δικλίδες για να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τους γείτονές μας.’
Ασκεί κριτική στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα, αναφέροντας ότι «στο εξωτερικό προσπαθεί να εμφανιστεί ως μετριοπαθής πολιτικός και στο εσωτερικό εξακολουθεί να άγεται και να φέρεται από τους ακροδεξιούς στους οποίους έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «μέχρι να αποφασίσει θα έχει απολέσει και όποια ψήγματα αξιοπιστίας τού έχουν απομείνει».
Περαιτέρω, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η καθαρή έξοδος, κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιθυμεί ένα νέο μνημόνιο, ενώ εκτιμά ότι η αξιοπιστία της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα δεν θα κριθεί από τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης