Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η επίλυση του Μακεδονικού, η ψήφος δυσπιστίας και η στάση των ΑΝΕΛ

FT: Η επίλυση του Μακεδονικού, η ψήφος δυσπιστίας και η στάση των ΑΝΕΛ
Αν και οι ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ, δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας
Στη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, λόγω της αλλαγής ονομασίας της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» αναφέρονται οι Financial Times.
«Κάποιοι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν ότι οι Σλάβοι γείτονες τους θα πρέπει να τιμωρηθούν για τη χρήση του ονόματος και της κληρονομιάς του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα και του πολεμιστή βασιλιά, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρ' όλο που η περιοχή ωφελείται από το εμπόριο και τον τουρισμό με τα Σκόπια» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ο Αντώνης Καμαρας, αναλυτής στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει «το συναίσθημα εδώ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει υψηλό πολιτικό κόστος γι' αυτή τη συμφωνία.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η χώρα έχει ταπεινωθεί από τους δανειστές της λόγω των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης και αυτή η συμφωνία (για το όνομα) είναι ακόμα μια συνθηκολόγηση».
Στο δημοσίευμα σχολιάζεται και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στη στήριξη από ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να παραμείνει στην εξουσία.
Ο Πάνος Καμμένος, ο επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, είναι αντίθετος με αυτή τη συμφωνία» σχολιάζουν οι Financial Times.
Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές και παρατηρητές υποστηρίζουν ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα κινηθούν κατά της κυβέρνησης.
Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, οι FT επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεγάλη στήριξη από τα άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς.
Μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.
«Η απόφαση του Τσίπρα να προσπαθήσει να επιλύσει τη διαφωνία έρχεται καθώς η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος διάσωσης.
Η Αθήνα ενέκρινε ένα πακέτων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στην Πέμπτη που ήταν προαπαιτούμενο για την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης