Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Road show του XA στη Νέα Υόρκη - Πενιχρό το ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο

Road show του XA στη Νέα Υόρκη - Πενιχρό το ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο
Οι ξένοι επενδυτές μένουν αμέτοχοι καθώς δεν είναι σίγουροι για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τη λήξη των μνημονίων
Πενιχρό θα είναι για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν.
Και αυτό γιατί μπορεί από τη μία η χώρα να βγαίνει από τα μνημόνια και να ανοίγει μία νέα σελίδα όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, οι ξένοι όμως δεν είναι σίγουροι για το τι θα γίνει μετά τη λήξη των μνημονίων και παραμένουν αμέτοχοι.
Αυτό είναι ξεκάθαρο στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Σήμερα ειδικά στα πρώτα δέκα λεπτά ο τζίρος βρισκόταν στις 500 χιλ. ευρώ που σημαίνει 50 χιλ. ευρώ για κάθε λεπτό συνεδρίασης.
Οι ξένοι λοιπόν θα παραστούν στο road show όπου θα συμμετέχουν 23 ελληνικές εισηγμένες και θα γίνουν οι γνωστές συναντήσεις προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και των επιχειρήσεων.
Για τους ξένους υπάρχει θέμα αποτιμήσεων, καθώς πολλές εταιρείες από αυτές που έχουν δηλώσει ότι θα πάνε στο road show έχουν φουσκωμένες αποτιμήσεις και η τιμή τους στο ταμπλό δεν αδικεί την εισηγμένη.
Είναι όμως σε σημείο που δεν επιτρέπει στους ξένους να επενδύσουν νέα κεφάλαια εκτός αν υπάρξει κάτι εξαιρετικά θετικό που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.
Οι ξένοι περιμένουν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, αν και δεν πιστεύουν πως θα υπάρξει μία λύση-έκπληξη για το χρέος που θα άλλαζε τα δεδομένα.
Επιπλέον οι ξένοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο ΧΑ λόγω της Folli Follie.
Αναμένεται επίσης να κάνουν πολλές ερωτήσεις στη διοίκηση της ΕΧΑΕ για το σκάνδαλο της Folli Follie και να ρωτήσουν αν είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες εισηγμένες και βέβαια πως σκοπεύουν οι ελληνικές αρχές να προφυλάξουν τους ξένους μετόχους.
Ειδικότερα για το Forum στη Νέα Υόρκη, φέτος συμμετέχουν, κατ’ αλφαβητική σειρά, οι παρακάτω 23 εισηγμένες εταιρείες, εκπροσωπούμενες σε ανώτατο επίπεδο:

⦁ ADMIE HOLDING
⦁ AEGEAN AIRLINES
⦁ ALPHA BANK
⦁ ATHENS EXCHANGE GROUP
⦁ AUTOHELLAS
⦁ EUROBANK
⦁ FOURLIS
⦁ GEK TERNA – TERNA ENERGY
⦁ GRIVALIA PROPERTIES REIC
⦁ HELLENIC PETROLEUM
⦁ HELLENIC TELECOM (OTE)
⦁ IKTINOS HELLAS
⦁ MLS
⦁ MOTOR OIL
⦁ MYTILINEOS
⦁ NATIONAL BANK OF GREECE
⦁ OPAP
⦁ PIRAEUS BANK
⦁ PIRAEUS PORT AUTHORITY
⦁ PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)
⦁ SARANTIS GROUP
⦁ THRACE GROUP
⦁ TITAN

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης