Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Άτυπη σύνοδο την Κυριακή (24/6) για το μεταναστευτικό, συγκαλεί ο Juncker - Θα συμμετάσχει η Ελλάδα

ΕΕ: Άτυπη σύνοδο την Κυριακή (24/6) για το μεταναστευτικό, συγκαλεί ο Juncker - Θα συμμετάσχει η Ελλάδα
Μια μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, συγκαλεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(upd) Μια μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, συγκαλεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν συγκαλεί άτυπη συνάντηση εργασίας για θέματα μετανάστευσης και ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να συνεργαστεί με ομάδα των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των ενδιαφερόμενων κρατών μελών για την εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των χωρών που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι βασικό σημείο διαφωνίας εντός της ΕΕ συνιστά η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εδώ και δύο χρόνια, με την τροποποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου να αποτελεί κύριο σημείο διαφοράς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου με τη θέσπιση της αυτόματης κατανομής των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίοδο κρίσης ανάλογης με την κρίση του 2015.
Όμως αυτή η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής από την πλευρά των χωρών της Μεσογείου, που ζητούν μία μόνιμη κατανομή, και απορρίπτεται από χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία με την υποστήριξη της Αυστρίας.

Πρώτη ενημέρωση 13:26:46, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης