Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Αβέβαιο εάν οι περικοπές φόρων οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη

Kashkari (Fed): Αβέβαιο εάν οι περικοπές φόρων οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη
Η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι βιώσιμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις
Η πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump θα οδηγήσει σε μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι βιώσιμο, δήλωσε σήμερα (21/6/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
«Γνωρίζουμε ότι αν μειώνεις τους φόρους στο περιθώριο, αυτό λογικά θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Kashkari σε εκδήλωση στη Μινεάπολις της Μινεσότα.
«Το ερώτημα είναι όταν τελειώνει αυτή η βραχυπρόθεσμη περίοδος, οδηγεί πράγματι σε μια πιο μακροπρόθεσμη, υψηλότερη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη;
Αυτό είναι ασαφές αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αποτελεί έκπληξη για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ο χαμηλός πληθωρισμός και η χαμηλή αύξηση των μισθών.
Παράλληλα, τόνισε πως δεν θέλει να τερματιστεί πρόωρα η οικονομική επέκταση, υπογραμμίζοντας ότι δεν «βλέπει» σημάδια υπερθέρμανσης στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης