Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Λαζαρίδης - Οριακά με 152 η κυβέρνηση, που βλέπει «αποστασία» - Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Νέα απώλεια για τους ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Λαζαρίδης - Οριακά με 152 η κυβέρνηση, που βλέπει «αποστασία» - Τσίπρας: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε
Πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες - Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβέρνηση - ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα του, να μη γίνει αποστάτης ο Λαζαρίδης
(upd8) Σοβαρούς τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το όνομα.
Πάντως ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το Λονδίνο, μετά τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τ. May, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
Όπως υποστήριξε ««Δεν ανησυχώ καθόλου για την (αποχώρηση Λαζαρίδη).
Παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας.
Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».
Λίγες ημέρες μετά τη φιέστα του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο με αφορμή τη συμφωνία για το χρέος, ο κ. Λαζαρίδης ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίηση του χωρίς -επί του παρόντος τουλάχιστον- να παραχωρεί την έδρα, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κυβερνούν μόνο με 152 (!) βουλευτές.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για σχέδιο αποστασίας ενορχηστρωμένο από τη ΝΔ ενώ βάζουν στο κάδρο και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα (σσ. «φωτογραφίζοντας» τον Βαγγέλη Μαρινάκη) που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτσάκη και απεργάζονται σχέδιο νέας αποστασίας.
Ωστόσο, έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε σήμερα (26/6/2018) η δήλωση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητου, Δημήτρη Καμμένου, ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει να πέσει η κυβέρνηση πριν πάει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό. 
Και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής της, η οποία όπως την έχει προσδιορίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνεται σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, τον Οκτώβριο του 2019.


Το παρασκήνιο της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη

Ο κ. Λαζαρίδης βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την αποχώρηση του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ στο προεδρείο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Λαζαρίδης είχε εκφράσει τις έντονες ενστάσεις του για τη συμφωνία της κυβέρνησης για το Σκοπιανό αναφέροντας πως δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος των αντιδράσεων στην εκλογική του περιφέρεια.
Η ανεξαρτητοποίηση του κ.Λαζαρίδη, η οποία έρχεται λίγες ημέρες από τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου επειδή υπερψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, της αποχώρησης της πρώην εκπροσώπου Μανταλένας Παπαδοπούλου αλλά και της απομάκρυνσης δεκάδων στελεχών του κόμματος, επιβεβαιώνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σοβαρές απώλειες για τους ΑΝΕΛ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πάνου Καμμένου ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να κυρώσουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, όταν και όποτε αυτή πάει στην ελληνική Βουλή, οι απώλειες των ΑΝΕΛ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Έτσι, κατόπιν της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ 7 έδρες.
Σημειώνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν εκλέξει 10 βουλευτές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και ήταν από τις πιο συμπαγείς κοινοβουλευτικές ομάδες, καθώς έως και τη συμφωνία των Πρεσπών, μετρούσαν μόλις μια απώλεια αυτή του Νίκου Νικολόπουλου τον Οκτώβριο του 2015.
Η διαγραφή του Δ. Καμμένου και η ανεξαρτητοποίηση του κ.Λαζαρίδη που συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την οριακή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει όχι μόνο οι ΑΝΕΛ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Ερωτήματα για το μέλλον της κυβέρνησης 

Και τα ερωτήματα που ανακύπτουν εστιάζουν στο κατά πόσο θα είναι ικανή η κυβερνητική συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προχωρήσει τους επόμενους μήνες στο εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχει μπροστά της.
Διότι δεν είναι μόνο το μείζον εθνικό θέμα του Σκοπιανού που προκαλεί έντονες αναρατάξεις στους ΑΝΕΛ αλλά είναι και τα δύσκολα μέτρα που έρχονται στο μέτωπο της οικονομίας, όπως για παράδειγμα η μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται όλα τα επαχθή φορολογικά μέτρα σε βάρος των πολιτών.
Η πολιτική αστάθεια που επικρατεί πλέον ανοιχτά στους ΑΝΕΛ καθιστά ολοένα και πιο "θνησιγενές" το κυβερνητικό σχήμα, "φουντώνοντας" τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις που αν μη τι άλλο δεν φαίνεται να τις είχαν υπολογίσει οι Αλέξης Τσίπρας και Π. Καμμένος.

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Λαζαρίδης

Στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του ο κ.Λαζαρίδης αναφέρει ως αιτία για την ανεξαρτητοποίηση του την απόρριψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του αιτήματος να ψηφιστεί από τα 3/5 των βουλευτών η συμφωνία για το Σκοπιανό.
«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία.
Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα.
Η άποψη αυτή εκφράστηκε και από τους Έλληνες δικηγόρους.
«Κρίνοντας το θέμα ως πολύ σοβαρό, οι δικηγόροι προτείνουν η ψήφιση του σχετικού νόμου που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’εφαρμογή του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος.
Η πρόταση αυτή των δικηγόρων συμπεριλαμβάνεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια.
Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης».
Στην τοποθέτηση του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω τη θέση μου.
Όταν κατατέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, γιατί από τη μια οι Πρέσπες δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, γιατί η κύρωση γίνεται από τα δύο κοινοβούλια και υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της κάθε χώρας και όχι από τους υπουργούς Εξωτερικών, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα:
Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ), να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας και να γίνω μάλιστα και «ήρωας» παρά το γεγονός ότι στις απειλές και τις πιέσεις λυγίζουν οι δειλοί και να υπονομεύσω έτσι την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας, μην εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο ούτε την έξοδο από τα μνημόνια ούτε τα ζητήματα που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, το οποίο άλλωστε θα έρθει για συζήτηση στο τέλος του χρόνου.
Έλαβα λοιπόν αυτήν την έντιμη απόφαση με καθαρή τη συνείδηση μου ενώπιο Θεού και Πατρίδας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ.Λαζαρίδης.





Η «απάντηση» του Πάνου Καμμένου

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό tweet σχολιάζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του κόμματος, Γιώργου Λαζαρίδη.
Ειδικότερα ο κ. Καμμένος ανήρτησε ένα βίντεο όπου ακούγεται ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης, να λέει ότι «η χούντα πέφτει.
Είναι θέμα μηνών.
Δεν έχουμε κανένα θέμα».

Είναι πασιφανές ότι ο κ. Καμμένος αφήνει σαφείς αιχμές για έντονο παρασκήνιο συνδέοντας -με έντεχνο τρόπο- την εξέλιξη με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Καμμένος -κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- είχε κάνει λόγο για απόπειρα εκφοβισμού βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ με στόχο τη διάλυση του κόμματος.
«Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα απεργάζονται σχέδιο νέας αποστασίας

Αιχμές κατά συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνει κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτών των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη.
«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.
Είναι προφανές το γιατί», σχολίαζε κυβερνητικός αξιωματούχος στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.
Συνεχίζοντας ο ίδιος αξιωματούχος σημείωνε: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.
Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».
Τέλος ο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

ΝΔ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση... παραφροσύνης

Με αιχμηρό τρόπο απαντάει η Νέα Δημοκρατία στις καταγγελίες περί αποστασίας που διατύπωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη.
«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν.
Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αναφέρει η ΝΔ.

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία – Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια

Την θέση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται και ότι είναι απολύτως σταθερή διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη.
«Η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή.
Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο.
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος πάντως σχολίασε τα όσα αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του ο κ.Λαζαρίδης
«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup.
Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Τοσουνίδης (ΑΝΕΛ): Ο Λαζαρίδης δεν άντεξε – Να παραδώσει την έδρα του, να μη γίνει αποστάτης

Με την θέση ότι δεν αντέχουν όλοι το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη, ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης.
«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.
Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.
Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη.
Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.
Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει» ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Δ. Καμμένος: Αν αφήνονταν ελεύθεροι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, θα ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, χαρακτήρισε καθυστερημένη την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη.
«Είναι μια μέρα αργότερα από το κανονικό.
Θα έπρεπε εκείνο το βράδυ να μην υποκύψει, όπως εγώ, στον ατεκμηρίωτο ψυχολογικό εκβιασμό που δεχθήκαμε και να ψηφίσει υπέρ της πρότασης κατά του Κοτζιά να πάει να υπογράψει στις Πρέσπες.
Τώρα η υπογραφή έπεσε.
Δεν τον κατηγορώ τον κ. Λαζαρίδη αλλά νομίζω ότι άργησε.
Το πολιτικό μήνυμά του το περνάει βέβαια, αλλά άργησε, το λέω φιλικά» δήλωσε ο κ. Καμμένος στον Real FM αναφερόμενος στο θέμα.
Εν τω μεταξύ σε πρωινές του δηλώσεις είχε διατυπώσει τη θέση ότι εάν αφήνονταν ελεύθεροι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ενώ υποστήριξε ότι Τσίπρας και Καμμένος έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν την κυβέρνηση πριν πάει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο Δ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε στην τελευταία κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ότι έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό να κάνουν εκλογές όποτε τους συμφέρει.
«Θα κάνω το παν, θα γίνουν εκλογές σε συνεννόηση με τον κύριο Τσίπρα για να μην ψηφιστεί και να μην κυρωθεί η σύμβαση στην Ελλάδα.
Άρα, η σύμβαση είναι εν δυνάμει άκυρη» φερεται να είπε στους βουλευτές του ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος είπε ότι στην ΚΟ είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά.
Ο κ.Καμμένος υπογράμμισε πως «δεν μπορείς να βάζεις κομματική πειθαρχία σε εθνικό ζήτημα» ενώ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι δεν έχει ισχύ.
«Την Τετάρτη αναμένουμε από την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας - Αυστραλίας μία τεκμηρίωση ιστορικών, που μου την έστειλε ο Πρόεδρος κ. Μιχαλόπουλος, βάσει της οποίας, η σύμβαση μπορεί να κηρυχθεί άκυρη διότι πρέπει να κηρυχθεί πρώτα άκυρη η Σύμβαση του Βουκουρεστίου για να υπογραφεί αυτή που υπέγραψαν στις Πρέσπες.
Θα έχουν πλήρη νομική και ιστορική τεκμηρίωση.
Το λέω για να καταλάβουμε ότι δίνεται ένας αγώνας, δεν είπα τυχαία ότι δεν έχει ισχύ η υπογραφή του κ. Κοτζιά, διότι η κυβέρνηση μας έχει συνεννοηθεί να πέσει και να μην την κυρώσει στην Ελλάδα και εσείς κάνετε τσάμπα δουλειά κ. Ζάεφ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει σχετικά με τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ο Δ. Καμένος υποστήριξε ότι σκέφτεται να μην παραιτηθεί, τονίζοντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος του.

Κοντονής: Σχέδιο αποσταθεροποίησης από τη ΝΔ - Θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω του Μακεδονικού από τη ΝΔ, η οποία θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν από την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την 21η Αυγούστου».
«Για αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και «θα βγει η κουκούλα από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς».
Κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο κ.Κοντονής είπε ότι «εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται είναι φασίστας».
«Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών, όποιος επιθυμεί, μπορεί να διαμαρτύρεται.
Οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι που καταγγέλλει η κυβέρνηση.
Κι αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα.
Εδώ έχουμε σχέδιο.
Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις, όταν, μάλιστα, το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας;» διερωτήθηκε ο κ.Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε πως κύριο μέλημα της ΝΔ είναι να πέσει η κυβέρνηση και όχι το Μακεδονικό.
«Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι.
Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια.
Αυτό είναι το μεγάλο θέμα.
Και το χειρότερο γι' αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα Μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία.
Το βλέπουν και το καταλαβαίνουν.
Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η  Ιουνίου και στη συμφωνία του Eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν.
Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις.
Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι' αυτό που σας λέω, δε θα το έλεγα.
Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται.
Δε δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία» είπε ο κ.Κοντονής.

(Αρχική δημοσίευση Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ώρα 13:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης