Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Η ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ωθήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό

De Guindos (ΕΚΤ): Η ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα ωθήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό
Mια σχετικά ήπια αντίδραση της αγοράς μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας είναι η κατάλληλη, δήλωσε ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Η Ευρωζώνη παραμένει σε τροχιά για μια σταθερή και ευρεία ανάπτυξη, κάτι που ενισχύει την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, δήλωσε σήμερα (26/6/2018) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos, στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την 1η Ιουνίου.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι στις προοπτικές οφείλονται στην απειλή του αυξημένου προστατευτισμού, της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και των επιπτώσεων στον πληθωρισμό και στην παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς και στα πολύ υψηλά επίπεδα παγκόσμιου χρέους», δήλωσε ο de Guindos.
Ο de Guindos πρόσθεσε ότι μια σχετικά ήπια αντίδραση της αγοράς μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Ιούνιο δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας είναι η κατάλληλη.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι αγορές ομολόγων θα τερματιστούν μέχρι το τέλος του 2018, ενώ τα επιτόκια θα διατηρηθούν αμετάβλητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
«Η νομισματική πολιτική θα καθοδηγείται σταθερά από τις προοπτικές για τη σταθερότητα των τιμών και η στάση μας θα εξελιχθεί ανάλογα με τα μακροοικονομικά στοιχεία και τον χρόνο», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι θα παραμείνει «υπομονετική, επίμονη και συνετή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης