Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστολή παρέμβαση των τραπεζών στους βασικούς μετόχους του Ελλάκτωρα, «οι ενέργειες σας μας ανησυχούν, θα πάρουμε μέτρα»

Επιστολή παρέμβαση των τραπεζών στους βασικούς μετόχους του Ελλάκτωρα, «οι ενέργειες σας μας ανησυχούν, θα πάρουμε μέτρα»
Η παρέμβαση των τραπεζών ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση στις 29 Ιουνίου όπου όπως έχει αναφέρει το bankingnews θα υπάρξει αναβολή
Επιστολή παρέμβαση – την οποία είχε προαναγγείλει το bankingnews – έστειλαν οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες προς τους βασικούς μετόχους του Ελλάκτωρα δηλαδή Λ. Μπόμπολα, αδερφούς Καλλιτσάντση, Κούτρα και σε 2 ή 3 ξένους μετόχους.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι ενέργειες σας μας ανησυχούν και εάν άμεσα δεν επιλυθεί η μετοχική κρίση στον Ελλάκτωρα θα πάρουμε μέτρα»
Αν και δεν προσδιορίζονται τα μέτρα που μπορούν να πάρουν οι τράπεζες πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι έχει εκπονηθεί ένα πολύ σκληρό σχέδιο δράσης το οποίο θα υποχρεώσει τους βασικούς μετόχους να αντιμετωπίσουν τις τράπεζες και όχι να τις αγνοούν.
Η παρέμβαση των τραπεζών ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν την Γενική Συνέλευση στις 29 Ιουνίου όπου όπως έχει αναφέρει το bankingnews θα υπάρξει αναβολή για το βασικό ζήτημα της ψηφοφορίας των προτάσεων των δύο αντιμαχόμενων μετοχικών πόλων με ορίζοντα τέλη Ιουλίου 2018. 
Από την μια πλευρά οι Μπόμπολας και Κούτρας και από την άλλη οι αδερφοί Καλλιτσάντση.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές του bankingnews και με βάση τις εξουσιοδοτήσεις και υποσχετικές οι διαφορές των ποσοστών των δύο πλευρών είναι κοντά στο 4% με τα ποσοστά 33% με 29%.
Οι τράπεζες με την επιστολή παρέμβαση περνούν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα είναι παρατηρητές.
Τα 1,34 δισεκ. δάνεια – τα οποία είναι ενήμερα – του ομίλου Ελλάκτωρα ξεκάθαρα προβληματίζουν τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης