Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έμμεσα απαξιώνει τον Προβόπουλο ο Κούτρας του Ελλάκτωρα

Έμμεσα απαξιώνει τον Προβόπουλο ο Κούτρας του Ελλάκτωρα
Έμμεσα απαξιώνει τον Προβόπουλο ο Κούτρας του Ελλάκτωρα
Η μάχη χαρακωμάτων στον Ελλάκτωρ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ αφορά μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος χωρίς να τον κατονομάζει, απαντά στις δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου (τον οποίο προτείνει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για τη θέση του προέδρου σε νέο ΔΣ) στο Bloomberg, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την χρεοκοπία της χώρας».

Η δήλωση Κούτρα

«Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, που έφερε την εταιρία στην κορυφαία κατάταξη του κλάδου στην Ελλάδα.
Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την χρεοκοπία της χώρας, να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους του και τους 10.000 εργαζόμενους».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ο Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg είχε αναφέρει ότι «η πρόθεση είναι να αλλάξει ολόκληρη η εταιρική διακυβέρνηση, η οποία σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές».
«Αν το εν λόγω πλαίσιο διακυβέρνησης δεν αλλάξει θεμελιωδώς, η εταιρεία καταδικάζεται σε πολυετή στασιμότητα», πρόσθεσε.
Ο Προβόπουλος, ο οποίος βοήθησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσα από μια περίοδο άνευ προηγουμένου ενοποίησης κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, ανέφερε ότι οι μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της χώρας πρέπει να προχωρήσουν στο είδος του εκσυγχρονισμού της διακυβέρνησης που το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ανάγκασε τις τράπεζες να υλοποιήσουν.
Η μεταρρύθμιση του Ελλάκτωρ θα αποτελέσει ένα βήμα προς την ανατροπή των παλαιών δομών διαχείρισης, είπε.
«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι παρόλο που ο τραπεζικός τομέας διαδραμάτισε ομαλό ρόλο στη μεταμόρφωση, το ίδιο πράγμα δεν συνέβη στον επιχειρηματικό τομέα», ανέφερε ο Προβόπουλος.
«Είναι καιρός ο επιχειρηματικός τομέας στο σύνολό του να ενσωματώσει τις καλές αρχές διακυβέρνησης», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης