Διεθνή

Στάση αναμονής μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου τηρεί ο Trump για τη NAFTA

Στάση αναμονής μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου τηρεί ο Trump για τη NAFTA
Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Κογκρέσου είναι προγραμματισμένες για τις 6 Νοεμβρίου και από τη διαδικασία αυτή αναμένεται να βγουν ενισχυμένοι οι Δημοκρατικοί
Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2018 επιδιώκει να συνάψει μία νέα εμπορική συμφωνία με τον Καναδά και το Μεξικό (NAFTA) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα (1/7).
Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Κογκρέσου είναι προγραμματισμένες για τις 6 Νοεμβρίου και από τη διαδικασία αυτή αναμένεται να βγουν ενισχυμένοι οι Δημοκρατικοί, που ενδεχομένως να κερδίσουν και την πλειοψηφία στο σώμα.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών ενώ το κλίμα έχει βαρύνει λόγω των δασμών στις εισαγωγές  χάλυβα και αλουμινίου από Μεξικό και  Καναδά.
Οι εντάσεις συνεχίζονται, καθώς οι δύο χώρες απαντούν με αντίποινα σε μία σειρά αμερικανικών προϊόντων, που καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, όπως παρατηρεί το CNBC.
«NAFTA, θα μπορούσα να την υπογράψω αύριο, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτή» δήλωσε ο Trump στο Fox Business Network.
«Θέλω να τη καταστήσω δίκαιη», συνέχισε και συμπλήρωσε: «Θέλω να περιμένω μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές».
Ο Αμερικανός πρόεδρος, εξάλλου, επανέλαβε ότι, προτίθεται να επιβάλλει αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης