Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Juncker σε Βρετανία: Είμαστε όλοι Ιρλανδοί σε ό,τι αφορά το Brexit

Προειδοποίηση Juncker σε Βρετανία: Είμαστε όλοι Ιρλανδοί σε ό,τι αφορά το Brexit
Η ΕΕ διατηρεί σταθερή θέση σε σχέση με την Ιρλανδία στις συνομιλίες για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η ΕΕ διατηρεί σταθερή θέση σε σχέση με την Ιρλανδία στις συνομιλίες για το Brexit, δήλωσε σήμερα (3/7/2018) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, την οποία, όπως τόνισε, το μπλοκ θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς.
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Juncker τόνισε:
«Περιμένουμε μήνες για τη Λευκή Βίβλο της Downing Street και θα την αναλύσουμε ως προς τα πλεονεκτήματά της», δήλωσε ο Juncker.
«Αλλά θέλω να τονίσω εδώ ότι δεν θα δεχθούμε την απομόνωση του ιρλανδικού ζητήματος έτσι ώστε να παραμείνει το μόνο άλυτο ζήτημα στο τέλος των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.
«Όλοι μας είμαστε Ιρλανδοί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κομισιόν.
Οι παρατηρήσεις του Juncker αντανακλούν την άρνηση της ΕΕ να προχωρήσει στις εμπορικές συνομιλίες μέχρι να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο σχετικά με τον τρόπο αποφυγής των συνοριακών ελέγχων μεταξύ της βρετανικής Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας, μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης