Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot Capital Luxembourg: Ισχυρές πιέσεις στο 6ετές ομόλογο με πτώση 20 μονάδων

tags :
Intralot Capital Luxembourg: Ισχυρές πιέσεις στο 6ετές ομόλογο με πτώση 20 μονάδων
Τα ομόλογα της εταιρείας είναι μεταξύ αυτών με τη χειρότερη πορεία στον δείκτη Bank of America European High Yield Index
Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα ομόλογα της Intralot Capital Luxembourg, τα οποία έχουν υποχωρήσει κατά 20 μονάδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, λόγω τόσο της μείωσης των κερδών της εταιρείας όσο και εν τω μέσω της αποχώρησης των επενδυτών από τα χρέη υψηλών αποδόσεων αλλά και υψηλού κινδύνου και από τα ομόλογα αναδυόμενων αγορών.
Τα ομόλογα της εταιρείας, όπως σημειώνει το Bloomberg –η κεφαλαιοποίηση της οποίας διαμορφώνεται στα 500 εκατ. ευρώ και έχει έδρα την Αθήνα- ήταν μεταξύ αυτών με τη χειρότερη πορεία στον δείκτη Bank of America European High Yield Index.
Τα επιτόκια των 500 εκατομμυρίων ευρώ (585 εκατομμυρίων δολαρίων) της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, λόγω του 2024, ήταν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον ευρωπαϊκό δείκτη υψηλής απόδοσης της Τράπεζας της Αμερικής.
Υποχώρησαν στα 78,5 σεντς του ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017 βρίσκονταν σε στο ένα ευρώ.
Θα πρέ0πει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2018 ο οίκος Standard & Poor's είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση B της εταιρείας, λόγω της αύξησης του χρέους και της μείωσης των κερδών.
Οι μετοχές της Intralot υποχώρησαν σχεδόν κατά 25% τον τελευταίο τρίμηνο, κάτι που η εταιρεία δήλωσε ότι οφείλεται σε «αβάσιμες φήμες» και έχει υποβάλει έκθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η εταιρεία δήλωσε στις 8 Μαΐου ότι «θα εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να προστατεύσει την αξιοπιστία της και την αξιοπιστία της όταν αντιμετωπίζει τέτοιες φήμες που δεν είναι βάσιμες και να προστατεύσει το συμφέρον της εταιρείας, των μετόχων της και των επενδυτών της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης