Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: Οι προοδευτικές δυνάμεις καταλύτης για τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων

Παπανδρέου: Οι προοδευτικές δυνάμεις καταλύτης για τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων
«Η αλλαγή, παντού, στα κόμματα, τους θεσμούς, την κοινωνία, είναι όρος επιβίωσης, ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση των κρίσεων ως συστημικό φαινόμενο», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου
«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για τη συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", με αφορμή και το θέμα του φετινού Συμποσίου της Σύμης "Δαμάζοντας την παγκοσμιοποίηση: η ατζέντα για τα επόμενα είκοσι χρόνια".
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «η συνεννόηση είναι αναγκαία για να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και τις χρόνιες παθογένειες του παρασιτικού, πελατειακού συστήματος, που αποτελεί την πηγή του κακού».
«Αν η συνεννόηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων είναι εθνικά αναγκαία, η συνεννόηση, η συνεργασία και η ενότητα - με αρχές, αξίες και ιδανικά-, των προοδευτικών δυνάμεων είναι πέρα από αναγκαία, εγγύηση για μια άλλη πορεία.
Για μια βιώσιμη πορεία, από την οποία έχουν ανάγκη οι Έλληνες και η χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «η αλλαγή, παντού, στα κόμματα, τους θεσμούς, την κοινωνία, είναι όρος επιβίωσης, ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση των κρίσεων ως συστημικό φαινόμενο».
«Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για αυτό αγωνιζόμαστε. Ο πλουραλισμός ιδεών και προτάσεων, είναι προωθητική δύναμη, πολλαπλασιαστής μιας προοδευτικής δυναμικής, απέναντι στη συντήρηση, της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Περαιτέρω, ο ίδιος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «oι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά την ευρωπαϊκή υπόθεση για να την αλλάξουμε. Να γίνει κοινωνικά δίκαιη, δημοκρατική, συμμετοχική, πράσινη, να αξιοποιήσει την συλλογική της δύναμη ώστε να αντιμετωπίζει τα ζητήματα αποτελεσματικά. Μια τέτοια ΕΕ θα έλυνε την ελληνική κρίση πολύ πιο γρήγορα, θα διαχειριζόταν το προσφυγικό διαφορετικά».
«Στον πολίτη της Ευρώπης πρέπει η σοσιαλδημοκρατία να προσφέρει μια νέα προοπτική πολιτικής: Να διαφυλάξει κατακτήσεις, αλλά να τολμήσει αλλαγές βαθιές που να καταστήσουν την ΕΕ «Ευρώπη των πολιτών», σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης