Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος για τον Ιούλιο 2018 λόγω γεωπολιτικής αστάθειας - Στις -24,7 μονάδες ο δείκτης ZEW

Γερμανία: Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος για τον Ιούλιο 2018 λόγω γεωπολιτικής αστάθειας - Στις -24,7 μονάδες ο δείκτης ZEW
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά την Ευρωζώνη υποχώρησε περαιτέρω στις -18,7 μονάδες
Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να καταγράψει το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ZWE, λόγω ττων συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώησε στις -24,7 μονάδες, έναντι -16,1 μονάδων τον Ιούνιο, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -18 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προοπτικές των επενδυτών για την οικονομία υποχώρησε στις 74,2 μονάδες, έναντι 80,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στις 78,2 μονάδες.
Σημαντική πτώση κατέγραψε επίσης και ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά την Ευρωζώνη, και συγκεκριμένα στις -18,7 μονάδες, έναντι -12,6 μονάδες τον Ιούνιο του 2018.
«Η έρευνα του Ιουλίου χαρακτηρίστηκε από μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα», σχολίασε το ινστιτούτο μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι «οι φόβοι γύρω από την κλιμάκωση του διεθνούς εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ έχουν μετριάσει τις προσδοκίες για την οικονομία».
«Τα θετικά νέα που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή, τις παραγγελίες και την αγορά εργασίας έχουν επισκιαστεί από τον αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο στο διεθνές εμπόριο», ανέφερε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2012, ενώ βρίσκεται αρκετά μακριά σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 23,2 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης