Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Asset Management: Προβλήματα για τα χρηματιστήρια το 2020

tags :
JP Morgan Asset Management: Προβλήματα για τα χρηματιστήρια το 2020
Οι επενδυτές θα γυρίσουν την πλάτη τους στις μετοχές 
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα γυρίσουν την πλάτη τους στις μετοχές κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών καθώς θα ξεθωριάσει η επίδραση των μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασε ο Mike Bell από την JP Morgan Asset Management.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι εμπορικές εντάσεις και η πολιτική αβεβαιότητα έχει προεξοφληθεί, υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου των τιμών των μετοχών.
«Όλα σχετίζονται με τον χρονικό ορίζοντα…
Εάν κοιτάξεις στο δεύτερο μισό του έτους, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές αρνητικές εξελίξεις που έχουν προεξοφληθεί από τις αγορές» δήλωσε στο CNBC προσθέτοντας όμως ότι «έπειτα από αυτή την περίοδο, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη».
Σημειώνεται ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από τη Fed, συνέβαλαν στην άνοδο των αγορών στις αρχές του έτους.
Ωστόσο, καθώς αναμένεται ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων, οι αναλυτές ανησυχούν ότι θα σημειωθεί sell off στις αγορές.
Κι αυτό γιατί τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν τα περιθώρια κέρδους για τις επιχειρήσεις και συνεπώς τις αποδόσεις για τους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον Bell, οι πολιτικοί και εμπορικοί κίνδυνοι έχουν ήδη ληφθεί υπόψη, έτσι ώστε οι πραγματικοί κίνδυνοι να είναι πιθανότερο να αρχίσουν γύρω στο 2020, οπότε τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα έχουν περιοριστεί και τα επιτόκια θα έχουν αυξηθεί.
«Οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία θα παρουσιαστούν το 2020» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης