Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Η ισχυρή αμερικανική οικονομία δικαιολογεί δύο επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων το 2018

Mester (Fed): Η ισχυρή αμερικανική οικονομία δικαιολογεί δύο επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων το 2018
Η πρόεδρος της Cleveland Fed τόνισε ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα βρίσκεται κοντά στους στόχους της
Την εκτίμησή της ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, η χαμηλή ανεργία και ο σταθερός πληθωρισμούς δικαιολογούν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, εξέφρασε η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη Wall Street Jounral.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της Cleveland Fed δήλωσε ότι «η οικονομία μπορεί σίγουρα να διαχειριστεί δύο εκόμα αυξήσεις επιτοκίων αυτό το έτος», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «μπορεί να βρεθούμε πίσω εάν δεν διατηρήσουμε την τρέχουσα τάση, οπότε είμαι πεπεισμένη ότι εάν η οικονομία παραμείνει στην πορεία της, η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος είναι κατάλληλη».
Παράλληλα, η ίδια αναμένει από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της στο 3% προκειμένου να φτάσει σε ουδέτερο επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα βρίσκεται κοντά στους στόχους της.
«Δεν πιστεύω ότι η Fed μπορεί να περιμένει για να δει εάν ο πληθωρισμός θα αυξηθεί, προτού προχωρήσει σε νέα άνοδο των επιτοκίων», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Celveland Fed.
Σημειώνεται ότι η Loretta Mester τάσσεται συνήθως υπέρ μία πιο «επιθετικής» νομισματικής πολιτικής, ενώ αποτελεί μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης