Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Η Ιταλία δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες

Conte: Η Ιταλία δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες
Η Ιταλία δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, παρά την ανακοίνωση του Trump 
Η Ιταλία δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, τόνισε σήμερα (12/7/2018) ο ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, παρά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες.
«Η Ιταλία έχει κληρονομήσει τις δεσμεύσεις για δαπάνες προς το ΝΑΤΟ, δεσμεύσεις που δεν αλλάξαμε, επομένως δεν θα υπάρξει αύξηση», δήλωσε ο Conte σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Όσον αφορά εμάς, σήμερα δεν αποφασίσαμε να προσφέρουμε επιπλέον συνεισφορές σε σχέση με αυτό που αποφασίστηκε πριν από λίγο καιρό», ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Η Ιταλία δαπανά σήμερα περίπου το 1% του ετήσιου ΑΕΠ της για την άμυνα, ενώ τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου υποτίθεται ότι πρέπει να διαθέτουν το 2% της ετήσιας τους παραγωγής για στρατιωτικές δαπάνες.
Ο Conte δήλωσε επίσης ότι θα προτείνει στους εταίρους του στην ΕΕ να εξαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τους υπολογισμούς του δημοσιονομικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης