Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ανησυχεί το Βερολίνo η αυριανή συνάντηση Trump – Putin

Deutsche Welle: Ανησυχεί το Βερολίνo η αυριανή συνάντηση Trump – Putin
Τα 2/3 των Γερμανών θεωρούν τον Trump  πιο επικίνδυνο για την ειρήνη απ' ότι τον Putin
Στο Βερολίνο, μετά την προκλητική συμπεριφορά του αμερικανού προέδρου, D. Trump, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά και κατά την επίσκεψη του στη Μεγάλη Βρετανία, επικρατεί νευρικότητα σε ό,τι αφορά τις αυριανές συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ με τον ρώσο ομόλογο του, V. Putin, στο Ελσίνκι, γράφει η Deutsche Welle.
Όπως αναφέρει, οι  ανησυχίες ενισχύονται από την παραπομπή στη δικαιοσύνη 12 ρώσων πρακτόρων στις ΗΠΑ για παραβίαση υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Στο πλαίσιο των ερευνών τους οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές εντόπισαν επαφές μελών του προεκλογικού επιτελείου του κ. Trump με ρώσους χάκερς.
Όπως ανακοινώθηκε, κατά την αυριανή τους συνάντηση οι κκ. Trump και Putin θα έχουν και κατ' ιδίαν συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή τρίτων.

Κριτική από τον γερμανό ΥΠΕΞ

O γερμανός υπουργός Εξωτερικών, H. Maas, eκφράζοντας τις γερμανικές επιφυλάξεις για τη συνάντηση στο Ελσίνκι, προειδοποιεί τον αμερικανό πρόεδρο να μην κλείσει κάποια συμφωνία με το ρώσο ομόλογο του σε βάρος των δυτικών συμμάχων.
«Μονομερείς συναλλαγές (deals) σε βάρος των εταίρων βλάπτουν σε τελική ανάλυση και τις ΗΠΑ», τονίζει ο κ. Maas στην κυριακάτική Bild, προσθέτοντας πως «όποιος περιφρονεί τους εταίρους του, κινδυνεύει στο τέλος να βγει χαμένος».
Ο ίδιος, καταλογίζει στον αμερικανό πρόεδρο ότι του λείπει η απαραίτητη ξεκάθαρη στάση που είναι αναγκαία για το διάλογο με τη Ρωσία, όμως  «επί της αρχής» είναι  θετικό που οι δύο υπερδυνάμεις συνομιλούν.
Για τον Γερμανό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την  Deutsche Welle, θα αποτελούσε «πρόοδο» αν από την αυριανή συνάντηση δινόταν μια ώθηση στον πυρηνικό αφοπλισμό.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έκανε τον κόσμο πιο ασφαλή από τα 4% επί του ΑΕΠ για την άμυνα, δηλώνει ο H. Maas, αντικρούοντας σχετικό αίτημα του αμερικανού προέδρου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Πιο επικίνδυνος ο Trump για την παγκόσμια ειρήνη

Στη Γερμανία η δυσπιστία στο πρόσωπο του D. Trump, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle, δεν αφορά ωστόσο μόνο τον πολιτικό κόσμο.
Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov η πλειοψηφία των Γερμανών έχει μια θετικότερη γνώμη για τον ρώσο παρά για τον αμερικανό πρόεδρο και μάλιστα το 64% πιστεύει ότι ο D. Trump είναι πιο επικίνδυνος για τη παγκόσμια ειρήνη, ενώ μόλις ένα 16% θεωρεί πιο επικίνδυνο τον V. Putin.
Ενδιαφέρον, σύμφωνα με την Deutsche Welle,  έχει ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ικανότερο τον ρώσο πρόεδρο και μόλις ένα 5% θεωρεί ικανότερο των δύο τον D. Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης