Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Σε πολύ καλό timing για την Κίνα, ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ

JP Morgan: Σε πολύ καλό timing για την Κίνα, ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ
Η επιβολή δασμών ήρθε σε μια περίοδο όπου η Κίνα προσπαθεί να εξυγιάνει την οικονομία της
Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη χρονική περίοδο για την Κίνα, που έχει μόλις αρχίσει να εστιάζει στην διόρθωση των προβλημάτων της οικονομίας της, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan.
Πολλοί αναλυτές έχουν επισημάνει ότι ο αντίκτυπος στην κινεζική οικονομία από τη διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα θα είναι σχετικά μειωμένος, σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ δεν καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι του οικονομικού χαρτοφυλακίου της Κίνας.
Σύμφωνα, όμως, με την JP Morgan όλοι αυτοί δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι δασμοί θα επηρεάσουν το επιχειρηματικό κλίμα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στην Κίνα.
Αυτές οι έμμεσες επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μεγάλες» παράπλευρες ζημιές, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Στις 6 Ιουλίου, ο Trump επέβαλε δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 34 δισ. δολ..
Η Κίνα, από την πλευρά της, απάντησε εφαρμόζοντας αντίποινα στις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ δημοσίευσαν μια λίστα κινεζικών αγαθών με ετήσια αξία συναλλαγών περίπου 200 δισ. δολ. όπου ενδέχεται να επιβληθούν δασμοί 10%.
«Όλα αυτά βάζουν την Κίνα σε πολύ δύσκολη θέση.
Όχι μόνο επειδή ένα μεγάλο μέρος των μέτρων από την ΗΠΑ κατευθύνεται προς αυτήν, αλλά το timing δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Κι αυτό γιατί έπειτα από αρκετά χρόνια, η Κίνα αποφάσισε να επικεντρωθεί σοβαρά στην αντιμετώπιση της πιστωτικής επέκτασης, που είναι η Αχίλλειος φτέρνα της οικονομίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης