Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Πραγματικά πιθανή μια επικείμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων

Bullard (Fed): Πραγματικά πιθανή μια επικείμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠA θα πρέπει να απέχει από περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αντιστροφής της καμπύλης αποδόσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να απέχει από περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αντιστροφής της καμπύλης αποδόσεων, δήλωσε σήμερα (20/7/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.
«Μια επικείμενη αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων στις ΗΠΑ έχει καταστεί πραγματική δυνατότητα», δήλωσε ο Bullard σε ομιλία του σε εμπορικό επιμελητήριο στο Κεντάκυ.
«Η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης είναι ένα φυσικά απαισιόδοξο (bearish) σήμα για την οικονομία.
Αυτό αξίζει την προσοχή της αγοράς και των πολιτικών», πρόσθεσε ο Bullard.
Ο Bullard έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να κρατήσει το βασικό της επιτόκιο στο σημερινό επίπεδο, με στόχο ένα εύρος 1,75% - 2%, ώστε να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο.
Μια αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων - δηλαδή το spread μεταξύ των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων χρεογράφων - θεωρείται από ορισμένους ως ένα σήμα ενδεχόμενης οικονομικής ύφεσης.
Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις τόνισε ότι εάν οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις παραμείνουν κοντά στα σημερινά επίπεδα και η Fed προχωρήσει βάσει της πρόβλεψής της να αυξηθούν τα επιτόκια άλλες δύο φορές φέτος, η ονομαστική καμπύλη αποδόσεων θα αντιστραφεί στα τέλη του 2018.
«Με δεδομένες τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, δεν είναι απαραίτητο να σπρώξουμε την εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής σε τέτοιο βαθμό ώστε να αντιστραφεί η καμπύλη αποδόσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης