Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Με το «βλέμμα στραμμένο» στον εμπορικό πόλεμο η ΕΚΤ - Θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια

FT: Με το «βλέμμα στραμμένο» στον εμπορικό πόλεμο η ΕΚΤ - Θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια
O Draghi αναμένεται να εμφανιστεί ικανοποιημένος από το γεγονός, πως μέχρι στιγμής οι προβλέψεις της ΕΚΤ συμβαδίζουν με τον αντίκτυπο των εμπορικών αντιπαραθέσεων.
Αμετάβλητα αναμένεται να αφήσει τα επιτόκιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά τη συνεδρίαση της την ερχόμενη Πέμπτη (26/7/2018), όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει, πως η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί επισήμως πως θα τερματίσει σταδιακά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 2,4 τρισ. ευρώ, ενώ στη σκέψη του επικεφαλής της Mario Draghi βρίσκονται οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου.     
Σύμφωνα με τους Financial Times, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (26/7) ο Draghi αναμένεται να εμφανιστεί ικανοποιημένος από το γεγονός, πως μέχρι στιγμής οι προβλέψεις της ΕΚΤ συμβαδίζουν με τον αντίκτυπο των εμπορικών αντιπαραθέσεων.   
«Είναι πολύ νωρίς αλλά μέχρι στιγμής τα οικονομικά στοιχεία ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις τελευταίες προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ που θα επιτρέψουν στον πρόεδρο Draghi να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό», σημειώνουν αναλυτές της RBC Capital Markets.
Ωστόσο και παρά το γεγονός αυτό, οι απειλές για νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, θα είναι μεγαλύτερες στη σκέψη του, παρά στα λεγόμενά του.  
Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, αναφέρουν Financial Times, προέκυψαν εξόχως διαφωτιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  θα πραγματοποιήσει επανεπενδύσεις αλλά και για το κύριο ενδιαφέρον της για τις αγορές βραχυπρόθεσμα.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς πιθανόν είναι να αναδυθούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη νέα στρατηγική της ΕΚΤ, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης