Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: ΗΠΑ και ΕΕ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί - Trump: Αναμένουμε κάτι πολύ θετικό από τις συζητήσεις

Juncker: ΗΠΑ και ΕΕ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί - Trump: Αναμένουμε κάτι πολύ θετικό από τις συζητήσεις
Την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, καλωσορίζοντας στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(upd) Την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, εξέφρασε σήμερα (25/7/2018) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, καλωσορίζοντας στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, για συνομιλίες.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Trump, αναμένει «κάτι πολύ θετικό για το εμπόριο» από τις συζητήσεις.
Από την πλευρά του, ο Juncker δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί και ότι πρέπει να συνεργαστούν.
«Πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας και όχι να μιλάμε χωρίς να ακούμε τον άλλον», πρόσθεσε ο Juncker.
«Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση των δασμών και όχι στην αύξησή τους.
Αυτό πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Αν μπορούσαμε να μην έχουμε καθόλου δασμούς, καθόλου φραγμούς, οι ΗΠΑ θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένες», δήλωσε ο Trump.
«Έχουμε πολλές χώρες όπου υπάρχουν τεράστια εμπόδια και μαζικούς δασμούς, κι έτσι πρέπει να ακολουθήσουμε.
Θα μπορούσατε να το ονομάσετε αντίποινα.
Αλλά θα προτιμούσα να πω απλώς ότι θέλουμε κάτι αμοιβαίο.
Επομένως, είτε είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε με άλλους, πρέπει να είναι αμοιβαίο τουλάχιστον», πρόσθεσε ο Trump.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Juncker πραγματοποιείται καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης βρίσκονται σε ένα από τα ιστορικά χειρότερα σημεία τους, λόγω των εμπορικών δασμών που επέβαλε ο Trump στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αλλά και των απειλών του για νέους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες. 
Ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Juncker, ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε δήλωσή του στις 17 Ιουλίου ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν «ένα ευρύ φάσμα προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας, της αντιτρομοκρατίας, της ενεργειακής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης», με «εστίαση στη βελτίωση του διατλαντικού εμπορίου και στη δημιουργία μιας ισχυρότερης οικονομικής εταιρικής σχέσης».

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης