Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Καλλιτσάντσης νίκησε αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές στον Ελλάκτωρα - Ο Κούτρας προς Intrakat και η στάση Μπόμπολα

Ο Καλλιτσάντσης νίκησε αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές στον Ελλάκτωρα - Ο Κούτρας προς Intrakat και η στάση Μπόμπολα
Η πλευρά Καλλιτσάντση θα πρέπει να κάνει 3 κινήσεις ώστε να θωρακίσει την εσωτερική ηρεμία και να αποτρέψει κινήσεις αποσταθεροποίησης από τους μετόχους Μπόμπολα και Κούτρα.
Η νίκη Καλλιτσάντση στον Ελλάκτωρα με 52,9% υπέρ έναντι 46,8% κατά επί του άρθρου 9 όπου οι μέτοχοι της Γενικής Συνέλευσης ενέκριναν την πλήρη αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και ουσιαστικά απέρριψαν την πρόταση Μπόμπολα και Κούτρα αποτελεί μια μεγάλη εξέλιξη στο πολύκροτο κεφάλαιο της εταιρίας.
Όμως ενώ η νίκη των αδερφών Καλλιτσάντση είναι γεγονός με μεγάλη και θετική συμβολή του νέου προέδρου Γιώργου Προβόπουλου του πρώην διοικητή της ΤτΕ ο οποίος με το κύρος και την αξιοπιστία του συνέβαλλε ώστε να κερδηθεί αυτή η μάχη….θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στο εσωτερικό του Ελλάκτωρα.
Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε, οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως στον Καλλιτσάντση να υλοποιήσει το σχέδιο του και σίγουρα είναι θετικό βήμα.  
Η πλευρά Καλλιτσάντση θα πρέπει να κάνει 3 κινήσεις ώστε να θωρακίσει την εσωτερική ηρεμία και να αποτρέψει κινήσεις αποσταθεροποίησης από τους μετόχους Μπόμπολα και Κούτρα.
1)Να καλέσει τις τράπεζες και με ρόλο στον Γιώργο Προβόπουλο να διασφαλίσει ότι ο μεγάλος τραπεζικός δανεισμός 1,38 δισεκ. είναι 100% εξυπηρετήσιμος.
2)Ο Καλλιτσάντσης να έρθει σε επαφές με τους δύσπιστους ξένους και να τους εξηγήσει ότι το σχέδιο που θέλουν να υλοποιήσουν στον Ελλάκτωρα δεν είναι μια απλή κόντρα οικογενειών αλλά ουσιαστικές διαφορές στην διοίκηση και στην στρατηγική.
3)Καλλιτσάντσης και Προβόπουλος θα πρέπει να αναλάβουν ρόλο και έργο ώστε να ανοίξουν  διαύλους επικοινωνίας με τον Μπόμπολα και Κούτρα.

Οι 4 επιλογές Κούτρα και η Intrakat

Ο Δημήτρης Κούτρας με ποσοστό 5,85% στον Ελλάκτωρα αξίας 20 εκατ ευρώ έχει τέσσερις επιλογές
Α)Να αναγνωρίσει την βούληση της πλειοψηφίας των μετόχων και να επιχειρήσει να έρθει σε κάποια συνεννόηση με την πλευρά Καλλιτσάντση
Β)Να παραμείνει στον Ελλάκτωρα και να ξεκινήσει ένα πόλεμο φθοράς της νέας διοίκησης με μεγάλες συνέπειες στην πορεία του ομίλου.
Γ)Να συνεργαστεί με την Intrakat και από κοινού, αποκτώντας και κάποιο ποσοστό να διεκδικούν έργα του ελληνικού δημοσίου.
Δ)Να κινηθεί αυτόνομα, να ανεξαρτητοποιηθεί και ταυτόχρονα να επιχειρήσει να δημιουργήσει δική του εταιρία που θα είναι εστιασμένη στον κατασκευαστικό τομέα.
Από αυτές τις 4 εναλλακτικές λύσεις μόνο η συννενόηση με Καλλιτσάντση ή μετακίνηση του στην Intrakat έχουν στρατηγικό νόημα.
Θα μπορούσε σε συννενόηση με την πλευρά Καλλιτσάντση να πουλήσει το 5,85% και να αποχωρήσει και εν συνεχεία να πάει στην Intrakat ή να προσπαθήσει να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας.
Οι επιλογές της σύγκρουσης ή της δημιουργίας νέας εταιρίας δεν έχουν στρατηγικό νόημα θέλουν χρόνο και θα γυρίσουν εναντίον των συμφερόντων του.
Μεγάλο μέρος των κατασκευών που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα προήλθαν από τον Κούτρα και επίσης μεγάλο μέρος στελεχών του Ελλάκτωρα είναι άνθρωποι του Κούτρα.
Προφανώς και η πλευρά Καλλιτσάντση πρέπει να επιδιώξει την εσωτερική ειρήνη.
Οτιδήποτε λιγότερο μόνο ζημία στην εταιρία θα προκαλέσει.

Ο ρόλος Μπόμπολα

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας με 15,18% θα μπορούσε να έρθει σε συννενόηση με την πλευρά Καλλιτσάντση και ουσιαστικά να παραμείνει στον Ελλάκτωρα με ρόλο και αρμοδιότητες.
 Θα μπορούσε να υπάρξει πρόσφορο έδαφος σε μια τέτοια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Θα ήταν λάθος να επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης γιατί έτσι θα πλήξει και τα συμφέροντα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης