Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: H συμφωνία Trump με Juncker μειώνει τους κινδύνους στην Ευρώπη

Deutsche Bank: H συμφωνία Trump με Juncker μειώνει τους κινδύνους στην Ευρώπη
Τα σημάδια ενός συμβιβασμού είναι σαφώς πιο σημαντικά για τις αγορές οι οποίες ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο....αναφέρει η Deutsche bank
H συμφωνία Trump με Juncker μειώνει τους κινδύνους στην Ευρώπη αναφέρει σε ανάλυση της η γερμανική τράπεζα Deutsche bank.
Η συνάντηση μεταξύ του αμερικανού Προέδρου Trump και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker έκρυβε θετικές εκπλήξεις.
Οι δύο πλευρές είχαν πετύχει εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο. Συγκεκριμένα, οι Trump και Juncker συμφώνησαν να διευρύνουν τις ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG και σόγιας από τις ΗΠΑ, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μειώσουν τους δασμούς στα βιομηχανικά προϊόντα.
Ο Trump είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ έπρεπε να εργαστούν για "μηδενικούς" δασμούς και την ονόμασαν «νέα φάση» των εμπορικών σχέσεων, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να «επιλύσουν» τους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου που επιβλήθηκαν νωρίτερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των πωλήσεων αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων δεν σχολιάστηκαν στις επίσημες δηλώσεις.
Το θέμα των αυτοκινήτων είναι το κύριο σημείο της διαμάχης, ειδικά αφού ένα άρθρο της Washington Post προϊδέαζε ότι αρκετοί από τους συμβούλους του Προέδρου Trump ήταν της άποψης ότι ο Πρόεδρος σχεδίαζε να επιβάλει το 2018 δασμούς 25% σε σχεδόν 200 δισ. δολάρια σε "ξένα αυτοκίνητα".
Η συνάντηση Trump και Juncker είναι πιο πιθανό να σηματοδοτεί την αρχή μιας μακράς περιόδου διαπραγμάτευσης.
Τα σημάδια ενός συμβιβασμού είναι σαφώς πιο σημαντικά για τις αγορές οι οποίες ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης