Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Μεξικό βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τα αυτοκίνητα στο πλαίσιο της NAFTA

ΗΠΑ – Μεξικό βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τα αυτοκίνητα στο πλαίσιο της NAFTA
Μεξικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη δυνατότητα σύναψης μίας νέας συμφωνίας και ελπίζουν στην πρόοδο όταν συναντηθούν τις επόμενες μέρες σε υπουργικό επίπεδο ΗΠΑ – Μεξικό
Κοντά σε συμφωνία για το θέμα της αυτοκινητοβιομηχανίας πλησιάζουν ΗΠΑ και Μεξικό στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της NAFTA, σύμφωνα με Μεξικανό ανώτερο αξιωματούχο.   
Ο Guillermo Malpica, επικεφαλής του γραφείου εμπορίου της μεξικανικής κυβέρνησης, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν  «αρχίσει να δείχνουν μεγαλύτερη ευελιξία» σχετικά με το θέμα των αυτοκινήτων και άλλα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διαρκούν εδώ και ένα χρόνο.
Μεξικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη δυνατότητα σύναψης μίας νέας συμφωνίας και ελπίζουν στην πρόοδο όταν συναντηθούν τις επόμενες μέρες σε υπουργικό επίπεδο ΗΠΑ – Μεξικό.  
Ο Malpica, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέδριο της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ότι «πλησιάζουμε» σε μια συμφωνία σχετικά με τους λεγόμενους κανόνες προέλευσης για τα αυτοκίνητα, που υπαγορεύουν πόσο ένα όχημα πρέπει να κατασκευαστεί στα τρία κράτη της NAFTA (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό) για να χαρακτηριστεί ελεύθερο δασμών.
Το μεξικανικό πέσο σημείωνε άνοδο 0,2% μετά την είδηση της προόδου στις συνομιλίες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης