Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Διάχυτες απόπειρες» της Ρωσίας να επηρεάσει τις εκλογές για τη γερουσία τον Νοέμβριο του 2018

ΗΠΑ: «Διάχυτες απόπειρες» της Ρωσίας να επηρεάσει τις εκλογές για τη γερουσία τον Νοέμβριο του 2018
«Ο στόχος μας σήμερα είναι απλά να πούμε στον αμερικανικό λαό ότι γνωρίζουμε ότι η απειλή είναι αληθινή», είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ
Tην άποψη, πως η Ρωσία εργάζεται προκειμένου να υπονομεύσει τις εκλογές για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο του 2018 καθώς και τις προεδρικές του 2020, εξέφρασε ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Dan Coats.
Τα ηγετικά στελέχη της ομάδας ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ανάμεσά τους ο Coats, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας John Bolton εμφανίστηκαν στην αίθουσα τύπου στον Λευκό Οίκο για να μιλήσουν για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να προστατευτεί η ακεραιότητα των επικείμενων εκλογών.
«Ο στόχος μας σήμερα είναι απλά να πούμε στον αμερικανικό λαό ότι γνωρίζουμε ότι η απειλή είναι αληθινή, συνεχίζεται, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε νόμιμες εκλογές», τόνισε ο Coats, κάνοντας λόγο για μια διάχυτη συνεχιζόμενη απόπειρα που στόχο έχει να υπονομεύσει τις δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ.
«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών συνεχίζει να ανησυχεί για τις απειλές στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, και για τις ενδιάμεσες και για τις προεδρικές εκλογές το 2020», ανέφερε ο Coats σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο με άλλα ηγετικά στελέχη υπηρεσιών πληροφοριών.
Η παράνομη δραστηριότητα περιλαμβάνει εγκληματικές απόπειρες για παρεμπόδιση ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η χορήγηση εκλογικής χρηματοδότησης, κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εκλογικών κέντρων και υποδομών ψηφοφορίας, διεισδύσεις υπολογιστών με στόχο εκλεγμένους αξιωματούχους και άλλους, τονίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως σημειώνει το Reuters.
«Αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή στις ενδιάμεσες εκλογές, συνεχίζουμε να παρατηρούμε μια επίμονη εκστρατεία μηνυμάτων από τη Ρωσία για να προσπαθήσει να αποδυναμώσει και να διχάσει τις ΗΠΑ», τόνισε ο Κόουτς. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να προειδοποιήσουμε για τέτοιες προσπάθειες».
Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνες για εκλογική ανάμιξη δήλωσε ο Christopher Wray, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.
«Επίσης γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να χακάρουν και να κλέψουν πληροφορίες από υποψηφίους και κυβερνητικούς αξιωματούχους» αντίστοιχα σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που εργάζεται να υπονομεύσει τις αμερικανικές εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης