Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος Trump την Καλιφόρνια μετά τις φονικές πυρκαγιές - Στέλνει βοήθεια

CNN: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος Trump την Καλιφόρνια μετά τις φονικές πυρκαγιές - Στέλνει βοήθεια
Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά στα βόρεια της πολιτείας
Σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» κήρυξε την Καλιφόρνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δίνοντας εντολή να χορηγηθεί άμεσα ομοσπονδιακή οικονομική και άλλη βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.
Η απόφαση ήρθε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του κυβερνήτη της πολιτείας G. Brown με τον αμερικανό πρόεδρο καθώς 17 εστίες παραμένουν ενεργές, κατακαίοντας τεράστιες εκτάσεις και απειλώντας ζωές.
Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά στα βόρεια της πολιτείας, που βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης από τις 28 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές.
Σύμφωνα, εν τω μεταξύ, με πληροφορίες, που μεταδίδει το CNN, η τεράστια αυτή καταστροφή άρχισε πιθανότατα από ένα φαινομενικά ανώδυνο ατύχημα καθώς ξεκίνησε όταν στις 23 Ιουλίου σε ένα δρόμο κοντά στο Ρέντινγκ, έσκασε το λάστιχο ενός αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, η ζάντα «έξυσε» την άσφαλτο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπίθες, οι οποίες ενδεχομένως να ξεκίνησαν την πυρκαγιά, η οποία έχει καταγραφεί ως η έκτη πιο καταστροφική στην ιστορία της πολιτείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης