Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Dacic (ΥΠΕΞ Σερβία): Η οριοθέτηση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσσοβο η μοναδική βιώσιμη λύση

Dacic (ΥΠΕΞ Σερβία): Η οριοθέτηση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσσοβο η μοναδική βιώσιμη λύση
Dacic (ΥΠΕΞ Σερβία): Η οριοθέτηση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσσοβο αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη λύση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic υποστήριξε την άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, A. Vucic για σαφή οριοθέτηση μεταξύ Αλβανών και Σέρβων στο Κόσοβο.
Ο κ. Vucic δήλωσε χθες (9/8), ότι η οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου θα επιτευχθεί μόνο με συμβιβασμό, που θα προσβλέπει στη σαφή και μόνιμη οριοθέτηση των δύο μεγαλύτερων εθνικών κοινοτήτων που ζουν στο Κόσοβο.
Ο επικεφαλής του σερβικού κράτους διευκρίνισε ότι η άποψη αυτή είναι προσωπική και η τελική πρόταση της σερβικής πλευράς θα διαμορφωθεί μετά από δημόσιο διάλογο με τους Σέρβους του Κοσόβου ενώ, εάν επιτευχθεί συμφωνία, θα τεθεί προς επικύρωση σε δημοψήφισμα.
"Θέλω να υπενθυμίζω ότι αυτήν την άποψη που εξέφρασε ο κ. Vucic εγώ την υποστηρίζω εδώ και δέκα χρόνια.
Πιστεύω ότι είναι η μόνη δυνατή λύση που μπορεί άμεσα να εξαλείψει ένα οξύ πρόβλημα" εκτίμησε ο Ivica Dacic σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ενώ τόνισε ότι λειτουργεί ευνοϊκά για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα του Κοσσόβου η αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ. "Η στάση των ΗΠΑ έχει αλλάξει υπό την έννοια ότι, ενώ στο παρελθόν υποστήριζε ότι το θέμα του Κοσσόβου λύθηκε οριστικά και έμενε μόνο να το αναγνωρίσουμε κι εμείς, τώρα η νέα διοίκηση είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις για δημιουργικές και ευέλικτες λύσεις" επισήμανε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε ότι η λύση με συμβιβασμό στο ζήτημα του Κοσόβου υποστηρίζεται πλέον από όλες τις μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται στο θέμα, εκτός από την Γερμανία.
"Η Γερμανία βρίσκεται απέναντι και υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα, και εμείς απαντάμε πως η Σερβία υπέστη πρώτη αλλαγή των συνόρων.
Αφού ανοίξατε μια φορά το κουτί της Πανδώρας δεν μπορείτε τώρα να το κλείσετε, έτσι, λέγοντας ότι δεν συνέβη τίποτα και εδώ σταματούν τα πάντα" επισήμανε ο Ivica Dacic.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης