Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στα 24 δισ. ευρώ παρέμεινε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Ιούνιο 2018

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στα 24 δισ. ευρώ παρέμεινε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Ιούνιο 2018
Τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη αποδείχθηκε ελαφρώς ανώτερο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Αμετάβλητο παρέμεινε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης, σε μηνιαία βάση, για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/8) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της ενιαίας νομισματικής ένωσης διαμορφώθηκε στα 24 δισ. ευρώ, καθώς τα πλεονάσματα στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών βρέθηκαν στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο του 2018.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το πλεόνασμα να περιοριστεί ελαφρώς στα 23,2 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το πλεόνασμα το οποίο προσαρμόζεται στις εποχιακές συνθήκες, σημειώθηκε άνοδος κατά 4,6 δισ. ευρώ, στα 28,5 δισ. ευρώ συνολικά.
Για το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στο 3,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρωζώνης, έναντι 3,2% για το αντίστοιχο διάστημα που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης