Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Στους 370 ο αριθμός των νεκρών από τις πιο καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία

Le Monde: Στους 370 ο αριθμός των νεκρών από τις πιο καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία
Περίπου 725 χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να βρουν καταφύγιο σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης
Ο καταστροφικός μουσώνας συνεχίζει να πλήττει την επαρχία Kerala στην Ινδία, που βιώνει τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και έναν αιώνα, με συνέπεια 370 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως γράφει η Le Monde.
Αυτός ήταν ο νεότερος απολογισμός που έδωσαν οι αρχές στη δημοσιότητα την Κυριακή 19/8, καθώς το Σάββατο 18/8 οι νεκροί ήταν επισήμως 324.
Περίπου 725.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να βρουν καταφύγιο σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης.
Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας έχουν επιστρατευτεί για τις προσπάθειες διάσωσης εκείνων που είναι ακόμα παγιδευμένοι από τις πλημμύρες.
Η συγκεκριμένη τουριστική περιοχή στη νότια Ινδία πλήττεται από τον Μάιο του 2018 από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες, που κατέστρεψαν ολόκληρα χωριά.
Αρκετοί δρόμοι και 134 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές αποκόπτοντας ολόκληρες περιοχές της Kerala.
Oι κάτοικοι σε κατάσταση πανικού κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στα συνεργεία διάσωσης, μέσω των κοινωνικών δικτύων, αφού δεν μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας.
Ελικόπτερα ρίχνουν πόσιμο νερό και τρόφιμα στις περιοχές που είναι αποκομμένες, ενώ έχουν σταλεί ακόμα και τρένα που μεταφέρουν πόσιμο νερό στην Kerala.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας οι βροχές στην Κerala θα συνεχιστούν ως τις 23 Αυγούστου.
Η τοπική κυβέρνηση κάνει λόγο για οικονομική ζημία 2,9 δισ. δολ. με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις.
Αλλά το συνολικό κόστος δεν μπορεί να εκτιμηθεί πριν υποχωρήσουν τα νερά.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi που πέταξε το Σάββατο 18/8 πάνω από τις πληγείσες περιοχές υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση 75 εκ. δολ.
Για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε την αποστολή 20 ελικοπτέρων και 600 σκαφών με μηχανή επιπλέον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης