Τελευταία Νέα
Διεθνή

J P Morgan: Πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τέλος στο ράλι του αμερικανικού δολαρίου - Θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος

J P Morgan: Πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τέλος στο ράλι του αμερικανικού δολαρίου - Θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η υποχώρηση του δολαρίου κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα αποδειχθεί προσωρινή
Τη θέση ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνεται κουβέντα για τέλος στου ράλου του αμερικανικού δολαρίου διατύπωσε σήμερα (21/8) η JP Morgan, μέσω δηλώσεων του αναλυτή της στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Tai Hui.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος, το δολάριο έχει ενισχυθεί περισσότερο από +6% σε σχέση με τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, χάρη στην επέκταση της αμερικανικής οικονομίας, και υπάρχει χώρος για επιπλόν άνοδο κατα το επόμενο διάστημα.
«Ίσως είναι πρόωρο να μιλήσουμε για το τέλος στο ράλι του αμερικανικού δολαρίου», σχολίασε ο Tai Hui, προσθέτοντας ότι «το δολάριο έχει βρεθεί σε ταχεία άνοδο κατά τους τελευταίους μήνες λόγω της μειωμένης διάθεσης για ριψοκίνδυνες επενδύσεις και της υπεραπόδοσης στην οικονομική ανάπτυξη και τις μετοχές των ΗΠΑ».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ενώ η πτώση αυτής της εβδομάδας θα αποδειχθεί προσωρινή, σε κάποιο σημείο το δολάριο είναι πιθανό να εξαντλήσει τη δυναμική του, τονίζοντας ότι «οι τεχνικοί παράγοντες υποδεικνύουν περιορισμένο περιθώριο για περισσότερη εκτίμηση.
Παράλληλα, η οικονομία των ΗΠΑ διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο χρειάζεται ένα ασθενέσθερο δολάριο για να αποκατασταθεί η ισορροπία, σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan.
Επιπλέον, η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το αμερικανικό δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω εξαιτίας και των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες ενισχύουν τη ζήτηση για το νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης