Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα συζητήσουν κεντρικοί τραπεζίτες και οικονομολόγοι στο Jackson Hole - Τα βλέμματα στον Powell

Τι θα συζητήσουν κεντρικοί τραπεζίτες και οικονομολόγοι στο Jackson Hole - Τα βλέμματα στον Powell
Η κρίση σε Τουρκία, Αργεντινή και ο εμπορικός πόλεμος θα βρεθούν στο επίκεντρο
Κεντρικοί τραπεζίτες και οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν και φέτος στο ορεινό θέρετρο του Jackson Hole, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2018.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου «Αλλαγή της δομής της αγοράς και επιπτώσεις στη νομισματική πολιτική» υπογραμμίζει τις προκλήσεις για την οικονομία που απορρέουν από τη μονοπωλιακή ισχύ και την εταιρική ενοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της βραδύτερης αύξησης των μισθών και των επενδύσεων κεφαλαίου, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Το συνέδριο έχει επίσης ως στόχο να καλύψει ζητήματα όπως το ενδεχόμενο της τεχνολογίας να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι λιανικής πώλησης καθορίζουν τις τιμές και τις αντισταθμίσεις μεταξύ σταθερότητας και ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα.
Το κύριο γεγονός θα είναι η ομιλία του επικεφαλής της Fed Jerome Powell την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσοχή θα στραφεί στην πρώτη επίσημη παρουσία του διοικητή της Fed στο Jackson Hole.
Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα χρησιμοποιήσει την παρουσία του στο συμπόσιο ώστε να παράσχει κάποια στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Fed, όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.
Τα τελευταία χρόνια η προσοχή έχει στραφεί στο Jackson Hole, επειδή προηγείται συχνά των συνεδριάσεων της Νομισματικής Επιτροπής της Fed, στην οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων και τις αυξήσει επιτοκίων.
Ωστόσο τα προηγούμενα χρόνια, το συνέδριο αυτό καθαυτό ήταν «αρκετά βαρετό» από την πλευρά της αγοράς, δήλωσε ο Roberto Perli, αναλυτής στο Cornerstone Macro, διότι στο μέτρο του δυνατού, οι αρχηγοί της Fed Ben Bernanke και Janet Yellen απέφυγαν να ανακοινώσουν μεγάλες πολιτικές αλλαγές.
Στην ομιλία του κ. Powell με τίτλο «Νομισματική πολιτική σε μια μεταβαλλόμενη οικονομία», οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδεχόμενες ενδείξεις ότι η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, η οποία επικεντρώνεται τώρα στην Τουρκία και την Αργεντινή θα «παγώσει» τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί επίσης ο εμπορικός πόλεμος, τον οποίο έχουν προκαλέσει οι δασμοί Trump σε Κίνα, ΕΕ, Μεξικό και Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης