Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Αύξηση 1,8% στις τιμές κατοικιών το α' τρίμηνο 2018

Κύπρος: Αύξηση 1,8% στις τιμές κατοικιών το α' τρίμηνο 2018
Αύξηση στις τιμές κατοικιών της Κύπρου, το α' τρίμηνο 2018
Αύξηση της τάξεως του 1,8% κατέγραψαν, σε ετήσια σύγκριση, οι τιμές κατοικιών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2018 (έναντι αύξησης 0,2% ένα χρόνο νωρίτερα), σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύει το «StockWatch».
Τόσο οι τιμές διαμερισμάτων όσο και οικιών κατέγραψαν ετήσια αύξηση κατά το υπό εξέταση τρίμηνο, 4% και 1%, αντίστοιχα.
Όλοι οι ανά επαρχία δείκτες τιμών κατοικιών σημείωσαν ετήσια άνοδο, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στην επαρχία Αμμοχώστου (2,9%) και τη μικρότερη στην επαρχία Λάρνακας (1,1%).
Σε ετήσια βάση, οι τιμές των διαμερισμάτων σημείωσαν αύξηση σε όλες τις επαρχίες με εξαίρεση την επαρχία Λάρνακας, η οποία σημείωσε μείωση 1%.
Στη επαρχία Λευκωσίας οι τιμές διαμερισμάτων σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,8%, στη Λεμεσό 6,9%, στην Πάφο 4,7% και στην Αμμόχωστο 0,2%.
Στην επαρχία Λεμεσού τα πέντε τελευταία τρίμηνα διαφαίνεται μια σημαντική ανάκαμψη των τιμών ακινήτων, ειδικά στα διαμερίσματα.
Ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών (παρουσιάζει συνεχή ανάκαμψη από το τρίτο τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας τριμηνιαία αύξηση 0,6% το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Οι τιμές διαμερισμάτων παρουσίασαν άνοδο για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καταγράφοντας τριμηνιαία αύξηση 0,9% και, αντίστοιχα, οι τιμές οικιών παρουσίασαν άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης